Σάββατο 3 Απρίλη 2010 - Κυριακή 4 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΕΒΕ
Φιλομονοπωλιακές οι επιλογές της κυβέρνησης

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις 8 του Απρίλη

Με σύνθημα «αρνούμαστε να γίνουμε για άλλη μια φορά τα θύματα της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής και της οικονομικής κρίσης που το μεγάλο κεφάλαιο δημιούργησε», η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια στις 8 του Απρίλη.

Ειδικά για το φορολογικό νομοσχέδιο, η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει:

Οι ρυθμίσεις του Φορολογικού Νομοσχεδίου ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους:

Μειώνουν ουσιαστικά στις 6.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο και για το υπόλοιπο μέχρι τις 12.000 ευρώ προσπαθούν να μας κάνουν κυνηγούς αποδείξεων.

Συνεχίζουν το σύστημα των ανέλεγκτων χρήσεων και των κλεισιμάτων, που τώρα το ονόμασαν αυτοπεραίωση, που οδηγεί σε αναδρομική φορολόγηση και εκβιασμό των μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, με τον μπαμπούλα του ελέγχου.

Επιβαρύνουν με φόρο πολυτελείας 10% κλάδους της βιοτεχνίας (δέρμα, αργυροχρυσοχόους), χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι κλάδοι, που, λόγω της κρίσης και του κατακλυσμού των εισαγωγών, κινδυνεύουν με αφανισμό.

Αυξάνουν υπέρογκα τη φορολογία επαγγελμάτων, όπως τα ΤΑΞΙ, τα μικρά φορτηγά ΔΧ, τα περίπτερα κλπ., με την ένταξή τους στο λογιστικό προσδιορισμό και τις ταμειακές μηχανές, για λόγους δήθεν ίσης φορολογικής αντιμετώπισης.

Ο λογιστικός προσδιορισμός και οι αποδείξεις δεν έχουν κανένα νόημα και δεν οδηγούν σε καμία φορολογική δικαιοσύνη, αν δε συνοδεύονται από:

  • 20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο για όλους, 40.000 ευρώ για όλη την οικογένεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
  • Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των ανέλεγκτων χρήσεων και των εκβιαστικών κλεισιμάτων.
  • Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου των ΑΕ στο 45%.

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσφέρει απλόχερα νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Και το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ συνεχίζει:

«Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι, ανακοινώνοντας μέτρα για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, για την εξόφληση οφειλών σε Δημόσιο - ασφαλιστικά ταμεία - προμηθευτές. Στην πραγματικότητα ενισχύουν πάλι τις τράπεζες με ζεστό χρήμα.

Προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες και τα ελλείμματα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών και στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους θα μείνουν τα χρέη και τα δάνεια, που σε περίοδο κρίσης και πτώσης του τζίρου είναι θηλιά στο λαιμό τους.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι ρυθμίσεις για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί εξισώνουν την εισφοροδιαφυγή των μεγαλοεργοδοτών με την αδυναμία των μικρών ΕΒΕ που δεν έχουν να πληρώσουν και μένουν ακάλυπτοι.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες

Η ΠΑΣΕΒΕ, που εκφράζει τα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων - Αυτοκινητιστών, καταγγέλλει τα νέα φορολογικά μέτρα και καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσει την πάλη του σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής, και να στηρίξει το αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΣΕΒΕ, παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που με τη συμμετοχή τους στο στημένο κοινωνικό διάλογο, αφού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διευκολύνουν την κυβέρνηση στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων, σήμερα εκτιμούν ότι βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτωπο ενάντια στο φορολογικό (2010-04-07 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο φορο-διωγμός των «μικρών» (2007-02-07 00:00:00.0)
Να ενισχυθούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια (2005-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ