Σάββατο 3 Απρίλη 2010 - Κυριακή 4 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Ολοι στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 8 του Απρίλη

Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, όλοι όσοι πλήττονται από τη φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στα εισοδήματά τους, δίνουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση με συλλαλητήρια που διοργανώνονται την επόμενη Πέμπτη 8 του Απρίλη σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ΠΑΜΕ, καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό την εργατική τάξη, τους ανέργους, τη νεολαία, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν συλλαλητήρια στις 8 του Απρίλη σε όλη τη χώρα και καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «με το χρήμα που θέλουν να συγκεντρώσουν από τα εργατικά λαϊκά στρώματα θέλουν να δημιουργήσουν νέα επενδυτικά πεδία για τον κλεμμένο από τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα συσσωρευμένο πλούτο του μεγάλου κεφαλαίου».

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν, καθώς η επανάπαυση και ο εφησυχασμός ρίχνουν νερό στο μύλο του αντιλαϊκού μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ενωσης και κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 8 του Απρίλη, απαιτώντας: Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%. Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών. Να αυξηθεί το οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ και από 5.000 για κάθε παιδί. Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ