Σάββατο 3 Απρίλη 2010 - Κυριακή 4 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΥ
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Πέμπτης, 8 του Απρίλη

Κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά να δώσει το αγωνιστικό της «παρών» στα συλλαλητήρια της επόμενης Πέμπτης ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ αναφέρεται:

«Η αγωνιζόμενη αγροτιά, συμμετέχοντας μαζικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 8 Απρίλη, εκφράζει την εναντίωσή της στην άγρια φοροεπιδρομή με το νέο φορολογικό, που χτυπά και τους μικρομεσαίους αγρότες.

Το αγροτικό εισόδημα έχει λεηλατηθεί από τους εμποροβιομήχανους και τραπεζίτες, με τη συμπαράσταση και κάλυψη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ληστεία εντείνεται τώρα και με το ληστρικό φορονομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η μείωση στο αφορολόγητο εισόδημα, η αύξηση στο συντελεστή του ΦΠΑ, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και το πετρέλαιο, η κατάργηση γεωργικών απαλλαγών, οι παράνομες παρακρατήσεις μέρους των επιδοτήσεων από τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών με υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα εκδίδονται κάθε χρόνο, προμηνύουν νέα βάσανα και φτώχεια για τη μικρομεσαία αγροτιά.

Ταυτόχρονα με την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μαζί με τα αντεργατικά μέτρα της στρατηγικής "ΕΕ 2020", περιλαμβάνεται και η ΚΑΠ. Προωθώντας την ταχύτερη μεγέθυνση της αγροτικής ιδιοκτησίας και παραγωγής, που θα διώξει ακόμα πιο βίαια εκατοντάδες χιλιάδες μικρών και φτωχομεσαίων αγροτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, ώστε γρήγορα και άμεσα να μείνουν οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες.

Αυτά ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τώρα με τις "μεγάλες τομές και αλλαγές, την επανάσταση στο φορολογικό σύστημα" που διατυμπανίζει, θα λεηλατήσει το λαϊκό εισόδημα. Η "φορολογική δικαιοσύνη", που υποστηρίζει, είναι οι νέοι αντιλαϊκοί φόροι σε βάρος της φτωχής αγροτιάς, των εργατοϋπαλλήλων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων και οι φοροαπαλλαγές για την πλουτοκρατία.

Η ΠΑΣΥ, που συσπειρώνει αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, ομοσπονδίες, συντονιστικές επιτροπές αγώνα, γεωτεχνικούς και αγρότες, εκφράζοντας τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, καταγγέλλει τα νέα άγρια φορολογικά μέτρα και καλεί την αγωνιζόμενη αγροτιά σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των άλλων εργαζομένων σε παλλαϊκό ξεσηκωμό τώρα, ενάντια στη θυσία λαϊκών δικαιωμάτων, πριν χάσουμε ό,τι έχει απομείνει.

Καλούμε τους αγρότες να πάρουν μέρος μαχητικά με τα τρακτέρ τους, στις κοινές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 8 Απρίλη σε όλες τις πόλεις. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ