Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Εκβιαστικές μεθοδεύσεις για τα χρέη προς ΟΑΕΕ

Τη «λύση» της νέας χρέωσης για την «απαλλαγή» από τα ...χρέη των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, καταγγέλλει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), σημειώνοντας ότι «τη μέθοδο του εκβιασμού επέλεξε, πλέον, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου μετέχουν βεβαίως και εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, για να αναγκάσει χιλιάδες συναδέλφους να "αποπληρώσουν" τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον και τη βιωσιμότητά τους, αλλά και το ατομικό - οικογενειακό - δράμα τους. Εσυρε στα δικαστήρια 17.500 χιλιάδες ανθρώπους, που δεν μπορούν να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, δεν έχουν ιατρική κάλυψη και τους έχει ανασταλεί το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, για να τρομοκρατήσει όσους χρωστούν στον Οργανισμό».

Και συνεχίζει η Ομοσπονδία: «Με την απειλή της καταδίκης, τους αναγκάζει να αποπληρώσουν μέσω τραπεζικών δανείων, με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, τις οφειλές τους και τους παραδίδει στην τραπεζική τοκογλυφία. Αυτή την ακραία, νεοφιλελεύθερη κυβερνητική επιλογή, επικρότησε, φυσικά, η ΕΣΕΕ, η οποία θα πρέπει να χρεωθεί ισάξια τις συνέπειες από τις ενδεχόμενες μελλοντικές κατασχέσεις των όποιων τυχόν περιουσιών των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, βιοτεχνών κι επαγγελματιών. Η ίδια η ΕΣΕΕ που δεν μπήκε στον κόπο να συζητήσει και να προβάλει τη μόνη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη πρόταση της ΟΕΣΒΔΕΝ».

Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι:

  • «Οι οφειλές των συναδέλφων, απαλλαγμένες από τα τοκογλυφικά πρόστιμα που επιβάλλει ο ΟΑΕΕ να κεφαλαιοποιηθούν και να παγώσουν.
  • Να τους χορηγηθεί ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να υποχρεούνται, μόνο, στην κάλυψη των τρεχουσών ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων.
  • Για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κρατική οικονομική κρίση και η κυβέρνηση ασκήσει περιοριστική εισοδηματική πολιτική, να μην υπάρξει καμία αύξηση στα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών κατά κλάση.
  • Μετά το τέλος της κρατικής οικονομικής κρίσης, για τους συναδέλφους που έχουν κεφαλαιοποιημένες υποχρεώσεις, να υπάρξει ρύθμιση αποπληρωμής των, άτοκα, παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

Η ΟΕΣΒΔΕΝ επισημαίνει ότι η πρότασή της απορρίφθηκε χωρίς επιχειρήματα και αντίλογο από το ΔΣ της ΕΣΕΕ και των άλλων Ομοσπονδιών, καθώς και από τις διοικήσεις πολλών εμπορικών συλλόγων και τους περισσότερους αντιπροσώπους μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ