Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΥ
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία

Σε μαζική συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια, ενάντια στην κυβερνητική φοροεπιδρομή, καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) με ανακοίνωσή της. Η ΠΑΣΥ υπογραμμίζει ότι το ήδη λεηλατημένο αγροτικό εισόδημα, θα χτυπηθεί ακόμη πιο άγρια με το νέο φοροληστρικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η μείωση στο αφορολόγητο εισόδημα, τονίζεται, η αύξηση στο συντελεστή του ΦΠΑ, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και το πετρέλαιο, η κατάργηση γεωργικών απαλλαγών, οι παράνομες παρακρατήσεις μέρους των επιδοτήσεων από τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών με υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα εκδίδονται κάθε χρόνο, προμηνύουν νέα βάσανα και φτώχεια για τη μικρομεσαία αγροτιά.

Επίσης, συνεχίζει, στο πλαίσιο της ευρω-ενωσιακής στρατηγικής «ΕΕ 2020», προωθείται η ταχύτερη μεγέθυνση της αγροτικής ιδιοκτησίας και η συγκέντρωση της παραγωγής, και η βίαιη εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και φτωχομεσαίων αγροτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, ώστε γρήγορα και άμεσα να μείνουν οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες.

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥ, καταγγέλλει τα νέα άγρια φορολογικά μέτρα και καλεί την αγωνιζόμενη αγροτιά σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των άλλων εργαζομένων σε παλλαϊκό ξεσηκωμό τώρα, ενάντια στη θυσία λαϊκών δικαιωμάτων, πριν χάσουμε ό,τι έχει απομείνει. «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ