Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ»
Εντείνει την αντεργατική επίθεση

Σε σύσκεψη καλεί μεθαύριο η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ

Την εργοδοσία της «Τελεπερφόρμανς» (Teleperformance), που στο πλαίσιο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει συνολικά το κεφάλαιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Στην ίδια ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν στην επίθεση που δέχονται και στην κατεύθυνση αυτή να συμμετέχουν στη σύσκεψη της Σωματειακής Επιτροπής Τελεπερφόρμανς του ΣΕΤΗΠ την Παρασκευή 9 Απρίλη σις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη). Οπως και στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η «Τελεπερφόρμανς» δίνει σε εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα τμηματικά, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του ΣΕΤΗΠ στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η τμηματική καταβολή συνδέεται, επισημαίνει το ΣΕΤΗΠ, με την πρόθεση της εταιρείας για απολύσεις, έτσι ώστε να απαλλαγεί και από αυτήν την υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους που έχει σκοπό να διώξει. Ενώ το τελευταίο διάστημα «έχει στοχοποιήσει "παλιούς" εργαζόμενους με σχετικά καλύτερα μισθολογικά δικαιώματα και συμβάσεις, τα οποία αποτελούν βαρίδι στις επιδιώξεις της εταιρείας για ακόμα πιο σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Ακόμα, όσοι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου συμπληρώνουν ένα χρονικό διάστημα στην εταιρεία δεν τους ανανεώνεται η σύμβαση για να μη γίνουν αορίστου».

Το ΣΕΤΗΠ προειδοποιεί την εργοδοσία ότι αυτή η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη και απαιτεί άμεση καταβολή ολόκληρου του δώρου, καμιά απόλυση, ανάκληση όσων απολύσεων έγιναν (ως απόλυση ή ως λήξη σύμβασης), κατάργηση των εταιρειών «ενοικίασης» εργαζομένων, καταβολή των επιδομάτων οθόνης-ακουστικών, μόνιμη και σταθερή δουλειά με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο και 1.400 ευρώ βασικό μισθό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ