Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Αυτοκτόνησε άνεργος οικοδόμος

Στην αυτοκτονία οδηγήθηκε οικοδόμος στην Πάτρα που ήταν μακροχρόνια άνεργος. Ο 58χρονος οικοδόμος έβαλε τέρμα στη ζωή του, μην μπορώντας να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ζωής που «έτρεχαν». Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στις Κατασκευές Αχαΐας, με ανακοίνωσή του, σημειώνει πως αυτό το τραγικό συμβάν «έρχεται να βάλει στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο την ανάγκη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου δε μας δολοφονεί μόνο μέσα στους χώρους δουλειάς. Μας σκοτώνει και μέσα στα σπίτια μας», τονίζει.

Προτάσσοντας τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων (έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ σε όλους τους ανέργους, πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καμιά διακοπή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ, ο χρόνος ανεργίας να μετρά ως συντάξιμος κλπ.), αντιπροσωπεία του Συνδικάτου, θα προχωρήσει σήμερα, Τετάρτη 7 Απρίλη, στις 11 το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας, στον περιφερειάρχη. Να σημειωθεί, πως οι οικοδόμοι της Πάτρας, είχαν προχωρήσει και τους προηγούμενους μήνες σε κινητοποίηση απαιτώντας άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ