Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα κλιμάκιο του ΔΝΤ, τα μέλη του οποίου θα έχουν συναντήσεις και επαφές με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να εκτιμηθούν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και η αποδοτικότητα των κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων. Θα ακολουθήσει στα τέλη Απρίλη - αρχές Μάη και νέα επίσκεψη μεικτού κλιμακίου από εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις 16 του Μάη πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση προόδου του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Με προπαγανδιστικό ορόσημο όλες τις παραπάνω ημερομηνίες, η κυβέρνηση οξύνει τον εκβιασμό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, προεξοφλώντας από τώρα ότι θα χρειαστούν νέα και βαθύτερα αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να ανταποκριθεί στα όσα συναποφάσισε με τους εταίρους της στα όργανα της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα παραμείνει στην Ελλάδα για δύο περίπου βδομάδες και θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και με την πολιτική ηγεσία υπουργείων που εμπλέκονται άμεσα στην εφαρμογή του «Προγράμματος Σταθερότητας».

Τα κυβερνητικά επιτελεία διαρρέουν ότι η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα προσφέρει «τεχνητή βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του Κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί για την πρόοδο του «προγράμματος μεταρρυθμίσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ