Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καταγγέλλουν επιχείρηση νοθείας

Παρέμβαση της ΔΑΣ για τις μεθοδεύσεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ μπροστά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στους εκπροσώπους των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχύσουν με την ψήφο τους τα ταξικά ψηφοδέλτια στα σωματεία που γίνονται εκλογές αυτή την περίοδο, να γυρίσουν την πλάτη στους νόθους συσχετισμούς που θέλει να διαμορφώσει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) ενόψει του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την πλειοψηφία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση»), η οποία με διαδικασίες εξπρές - και παρά την πρόταση της ΔΑΣ το συνέδριο να πραγματοποιηθεί το Μάη - προκήρυξε τις ημερομηνίες του συνεδρίου για τις 24-25 Απρίλη. «Προετοιμάζουν - σημειώνεται - ένα διήμερο παρωδίας, από το οποίο θα απουσιάζει η συζήτηση για την επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι στους μισθούς, στην ασφάλιση, στα ωράρια, στις εργασιακές σχέσεις. Θέλουν να κρύψουν από τους εργαζόμενους ότι συμφωνούν και βάζουν πλάτη για την υλοποίηση των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το πετσόκομμα του 13ου και 14ου μισθού, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, για τις ανατροπές στην ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων».

Και συνεχίζει «είναι τέτοια η τρομάρα που έχουν πάρει μην τυχόν οι εργαζόμενοι τους πάρουν με τις πέτρες και θέλουν να προλάβουν το συνέδριο να γίνει πριν από τη μεγάλη επίθεση που θα δεχτεί η εργατική τάξη συνολικά, για να αφοσιωθούν μετά στην υλοποίηση των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων που απαιτεί η εργοδοσία, ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. Θέλουν να διαμορφώσουν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση" ένα σώμα συνεδρίου που θα στηρίζεται κυρίως στη νοθεία, γι' αυτό ακόμα και την ημέρα της συνεδρίασης της διοίκησης, έγραψαν στο μητρώο της Ομοσπονδίας κατά πλειοψηφία εργοδοτικά σωματεία, επιχειρώντας να μαγειρευτούν καλύτερα οι συσχετισμοί».

Οι ταξικές δυνάμεις υπογραμμίζουν ότι «η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αναδεικνύεται σε καθήκον πρώτης γραμμής για τον καθένα μιας και η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική επίθεση του κεφαλαίου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα». Καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που υπονόμευσαν και υπονομεύουν τον αγώνα, βάζουν πλάτη για να περάσουν τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Καλεί τα σωματεία σε όλη τη χώρα να πάρουν απόφαση για 48ωρη απεργία στις 21-22 Απρίλη και να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια για το φορολογικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε αλλαγή του συσχετισμού δύναμης (2013-02-16 00:00:00.0)
Κατάπτυστη απόφαση και αντι-ΠΑΜΕ υστερία (2008-11-21 00:00:00.0)
Να δυναμώσουμε παντού τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια (2007-05-05 00:00:00.0)
Μετά το Συνέδριο της ΓΣΕΕ (2007-03-21 00:00:00.0)
Συναίνεση, εκφυλισμός και νοθεία (2004-11-24 00:00:00.0)
Ταξική συσπείρωση και αγώνας (2001-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ