Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Νέα παρέμβαση για τη στήριξη των ανέργων

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες, στην Περιφέρεια, μετά την αυτοκτονία άνεργου οικοδόμου

Ζήτημα ζωής και θανάτου αναδεικνύεται για την εργατική τάξη, η πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και σταθερή εργασία για όλους, μετά και από την αυτοκτονία 58χρονου άνεργου οικοδόμου στην Πάτρα.

Χτες, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων και Εργαζομένων στις Κατασκευές Αχαΐας και της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Αν. Αποστολόπουλο, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, που μπορεί να υλοποιήσει και η ίδια η Περιφέρεια. Ως άμεσο πρώτο μέτρο τέθηκε η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του άτυχου οικοδόμου. Επίσης απαίτησαν:

  • Εκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ για όλους τους άνεργους οικοδόμους
  • Ειδική μέριμνα κι έκτακτη ενίσχυση για κάθε παιδί άνεργης οικογένειας που σπουδάζει
  • Αύξηση επιδόματος ανεργίας
  • Πάγωμα όλων των δανείων των ανέργων
  • Κανένας πλειστηριασμός κατοικιών
  • Καμιά διακοπή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ σε άνεργο
  • Ο χρόνος ανεργίας να μετρά ως συντάξιμος
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αναγκών των ανέργων και των οικογενειών τους.

Ταυτόχρονα, η αντιπροσωπεία άνοιξε συνολικά το ζήτημα της πρόνοιας. Τέθηκε το ζήτημα της άμεσης δημιουργίας Κέντρου Υγείας, πλήρως επανδρωμένου για τις ανάγκες των εργαζομένων στη βιομηχανική περιοχή, με αφορμή το πρόσφατο εργοδοτικό έγκλημα στην εταιρεία ανακύκλωσης πλαστικού TYRES HERCO, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργαζομένου. Επίσης, ζήτησε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του νεκρού εργαζόμενου.

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου, έθεσε το ζήτημα της άμεσης λειτουργίας του νοσοκομείου «Αγ. Αντρέας» και ζήτησαν «άμεσα με πολιτική απόφαση να προχωρήσει η επίταξη του "Ολύμπιον" ή άλλου χώρου που μπορεί να στεγάσει το νοσοκομείο». Οπως τονίζουν, το ζήτημα αυτό αποκτά εξαιρετική σημασία για τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους σε κατασκευές και συνολικά τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης, από την πλευρά του, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο της Πάτρας, έφτασε στο σημείο «ακόμα και τα αιτήματα που αφορούσαν τη στήριξη των οικογενειών των νεκρών συναδέλφων μας» να μην τα διαβάσει καν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ