Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ»
Νέα έργα στις πλάτες των εργαζομένων

Την ώρα που εργαζόμενοι σε διάφορα έργα που έχει αναλάβει η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» του Π. Εμφιετζόγλου παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, είτε εργάζονται άμεσα σ' αυτήν, είτε σε υπεργολάβους, η εταιρεία κατέθεσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση αδειοδότησης για δύο μεγάλα υδρηολεκτρικά έργα προϋπολογισμού σχεδόν 400 εκατ. ευρώ!

Στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι «αξιοποιώντας την υποδομή, εμπειρία και τεχνογνωσία στις κατασκευές μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων από την 35ετή συνεργασία της με τη ΔΕΗ, υπέβαλε στις 9/4/2010 στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αιτήσεις με σχετικές μελέτες για την αδειοδότηση δύο μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών αντλησιοταμίευσης συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 762 MW». Το πρώτο έργο, ο ΥΗΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ι, ισχύος 380 MW, τοποθετείται στη θέση Μπαμπαλιό του Δήμου Ινάχου Αιτωλοακαρνανίας. Το κόστος του εκτιμάται στα 196 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο, ο ΥΗΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ, ισχύος 382 MW, τοποθετείται στη θέση Σαργιάδα του Δήμου Παρακαμπυλίων Αιτωλοακαρνανίας. Το κόστος εκτιμάται στα 199 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία επικαλείται τη μη εξόφλησή της από το Δημόσιο για τις καθυστερήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στα διάφορα έργα της, όπως στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου στην Αχαΐα, στα έργα του ΟΣΕ στο Λιανοκλάδι και αλλού. Ωστόσο, το 2009, η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 121,69 εκατ. ευρώ, με λειτουργικά κέρδη 13,04 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 6,12 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, φαίνεται να μην πτοείται από τις συνέπειες των χρεών του Δημοσίου στην οικονομική της κατάσταση, καθώς αναλαμβάνει με προθυμία νέα έργα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Για την περίπτωση των εργαζομένων στην περιοχή της Πάτρας, το ΚΚΕ είχε καταθέσει στις 8 του περασμένου Φλεβάρη Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και τη μη επανάληψη των καθυστερήσεων στο μέλλον. Στην απάντησή της η κυβέρνηση κάλυψε την εργοδοσία, με αναφορές στα ανάλογα προβλήματα που «λόγω κρίσης» εμφανίζονται σε όλη τη χώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε λειτουργία ακόμη ένα αιολικό πάρκο (2009-07-22 00:00:00.0)
Υγρασία και άλατα έκοψαν το ρεύμα (2004-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ