Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τη «φωνή» της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που στερούνται την - ζωτικού χαρακτήρα - πρόσβαση σε δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας από ένα αποκλειστικά δημόσιο και καθολικό σύστημα, μετέφεραν χτες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με τις παρεμβάσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Επερώτησης που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στην Επερώτηση με τίτλο «Για την επιδείνωση της κατάστασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας από το δημόσιο σύστημα», το ΚΚΕ έκανε μια συνοπτική, αλλά ολοκληρωμένη στα βασικά της σημεία καταγραφή της βάρβαρης κατάστασης που αντιμετωπίζουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα και στον τομέα της Υγείας. Εδειξαν τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τη στρατηγική της ΕΕ που απαρέγκλιτα και διαχρονικά υπηρέτησαν και υπηρετούν τα δυο κόμματα.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι βουλευτές και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που παρενέβη στη συζήτηση, ανέλυσαν την πρόταση διεξόδου του Κόμματος, για υπηρεσίες Υγείας προσαρμοσμένες στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, χωρίς καμιά δραστηριοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επιχείρησε να παρουσιάσει το «μαύρο» ως «άσπρο», μιλώντας για ενίσχυση του ΕΣΥ και «σύγκρουση» με τις πολυεθνικές του φαρμάκου. Προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση ως «καλό διαχειριστή» των πόρων για το ΕΣΥ, «προσπερνώντας» το γεγονός της συνεχούς μείωσης των κονδυλίων αυτών. Στο ίδιο πνεύμα υπεράσπισης της κυρίαρχης στρατηγικής κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων, με κοινό παρονομαστή την υπεράσπιση ή την αθώωση της ιδιωτικής δράσης στον τομέα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ