Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΑΓΕ
Απεργούν απαιτώντας να μη γίνει καμιά απόλυση
  • Περιφρουρούν την 24ωρη απεργία από χτες βράδυ
  • Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ απαιτώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

Οι εργάτες χτίζουν και λειτουργούν κολοσσούς όπως η ΦΑΓΕ, αλλά το μόνο που εισπράττουν είναι απολύσεις και πετσοκομμένα δικαιώματα...
Οι εργάτες χτίζουν και λειτουργούν κολοσσούς όπως η ΦΑΓΕ, αλλά το μόνο που εισπράττουν είναι απολύσεις και πετσοκομμένα δικαιώματα...
Σε απεργία βρίσκονται από χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 15 εργαζομένων που απέλυσε η εργοδοσία την περασμένη Πέμπτη, το σταμάτημα των απολύσεων καθώς και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων. Η 24ωρη απεργία ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, ενώ, επίσης σήμερα, Τετάρτη, στις 9 π.μ. θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

Επιπλέον, χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το θέμα των απολύσεων στη ΦΑΓΕ, ρωτώντας «τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση ανάκληση των απολύσεων και για τη διασφάλιση του δικαιώματος για μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα». «Ο πολυεθνικός όμιλος και γενικότερα η μεγαλοεργοδοσία», σημειώνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση «στηριγμένοι στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στηρίζουν και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, έχουν εξαπολύσει έναν ανηλεή πόλεμο σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Οι απολύσεις είναι ενταγμένες στο γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής επίθεσης, προκειμένου να εντατικοποιήσουν την εργασία, να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη και με αυτό τον τρόπο να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους».

Και συνεχίζει: «Η οικονομική κρίση αποτελεί ένα κυνικό πρόσχημα, ειδικά για αυτή την εταιρεία, αφού το 2009 εμφάνισε καθαρά κέρδη 10,8 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας τα κέρδη της αλλά και γενικότερα τα κέρδη του κλάδου τροφίμων - ποτών αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει περίτρανα τη θέση του ΚΚΕ, που απηχεί πλήρως την πραγματικότητα, ότι είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, είτε καπιταλιστικής ανάπτυξης το "μάρμαρο" το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Η πλουτοκρατία όσο και αν μπουκώνει με κρατικές χρηματικές ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές ποτέ δε χορταίνει από κέρδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ