Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στόχος το 50% την 1η Μάη

Η σημασία της μάχης αναδεικνύεται μπροστά και στη 48ωρη απεργία της επόμενης βδομάδας

Με την ίδια αμείωτη ένταση που οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου οργανώνουν τον ταξικό αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στη σαρωτική αντεργατική - αντιλαϊκή επιδρομή που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και κεφάλαιο, δίνουν και τη μάχη για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του Μετώπου. Αλλωστε βασική προϋπόθεση για το ξεδίπλωμα της δράσης του ΠΑΜΕ και την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων είναι η οικονομική του ενίσχυση. Η μάχη της οικονομικής εξόρμησης - που δίνεται με τη μορφή της λαχειοφόρου ενώ ο κάθε λαχνός κοστίζει 5 ευρώ - έχει ξεκινήσει. Ολες οι τοπικές και κλαδικές γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα έχουν προμηθευτεί τους λαχνούς και ήδη με χαρτί και μολύβι σχεδιάζουν και ξεδιπλώνουν το όσο το δυνατόν πλατύτερο άνοιγμα για επιτυχία της εξόρμησης.

Για τη σημασία της οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΜΕ και της εξόρμησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μίλησε στον «Ρ» ο Μπάμπης Τενές, οικονομικός υπεύθυνος του ΠΑΜΕ για την πανελλαδική εξόρμηση. «Προϋπόθεση και όρος της δράσης του ΠΑΜΕ - είπε χαρακτηριστικά - είναι η οικονομική του ενίσχυση. Το ΠΑΜΕ στηρίζεται στους εργαζόμενους, σε αυτούς που έρχεται σε επαφή κάθε μέρα στον αγώνα, στις παρεμβάσεις του, στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας τους δεσμούς μαζί τους. Στηρίζεται στα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τους Συνδυασμούς, τις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις επιτροπές, στις συνοικίες, στις εργατογειτονιές. Το ΠΑΜΕ δεν έχει επομένως άλλους πόρους. Το κεφάλαιό του είναι οι θέσεις του, η δράση του. Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ θα δυναμώσει τον ταξικό προσανατολισμό, τον ταξικό αγώνα. Η οικονομική του ενίσχυση θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ στην έκφραση της διεθνιστικής εργατικής αλληλεγγύης, στους εργάτες όλου του κόσμου. Η οικονομική ενίσχυση θα δυναμώσει το ταξικό εργατικό κίνημα, θα δώσει ένα ακόμη γερό χτύπημα στη γραμμή των κοινωνικών διαλόγων, του συμβιβασμού, της υποταγής».

Να γίνει υπόθεση κάθε εργάτη

Εργάτες διαδηλωτές ενισχύουν το ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συλλαλητηρίου για το Φορολογικό
Εργάτες διαδηλωτές ενισχύουν το ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συλλαλητηρίου για το Φορολογικό
Για τους παραπάνω λόγους χρειάζεται, όπως υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, «με επιμονή, αποφασιστικότητα, καλή οργάνωση να απευθυνθούμε παντού. Η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, ο κάθε συνδικαλιστής, η κάθε Επιτροπή Αγώνα, όλα τα μέλη των διοικήσεων, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας. Ακόμη, δραστήριοι εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στους κλάδους, στα εργοστάσια. Ερχόμαστε και με αυτό τον τρόπο σε επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους, συζητάμε μαζί τους την ανάγκη να δυναμώσει το ΠΑΜΕ για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώνει την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι μονόδρομος για το ταξικό κίνημα. Στόχος μας είναι να μην επιστραφεί κανένας λαχνός. Το κύρος του ΠΑΜΕ μέσα στην εργατική τάξη είναι ανεβασμένο και οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν.

Η Πρωτομαγιά πρέπει να μας βρει με το κλείσιμο τουλάχιστον του 50% του πανελλαδικού πλάνου».


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ