Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «KLEVA»
Να σπάσει ο φόβος, αλλιώς θα μας τα πάρουν όλα

Από την Παρασκευή εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία

Διασφαλίζω το δικαίωμά μου στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία κ.ά., σημαίνει ότι διεκδικώ, ότι παλεύω για όλα όσα μου ανήκουν. Αυτό τονίστηκε χτες - ανάμεσα σε άλλα - σε περιοδεία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Αττικής Εργαζομένων στο Φάρμακο, στη φαρμακοβιομηχανία KLEVA, όπου από την Παρασκευή εφαρμόζεται το αντεργατικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας επιβάλλοντας στους εργαζόμενους 4ήμερη δουλειά με αντίστοιχη μείωση αποδοχών και ενσήμων. Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, ότι θα γίνουν απολύσεις αν δεν εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία στις 21 - 22 Απρίλη και να συσπειρωθούν μαζικά στο Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής με αφορμή και τις εκλογές του που ξεκινούν στις 18 Απρίλη.

«Ο μισθός μας θα μειωθεί περίπου κατά 200 ευρώ το μήνα, ανάλογα και με το μεροκάματο του καθένα», λένε οι εργαζόμενοι εκφράζοντας την αγωνία τους αν θα τα «βγάλουν πέρα με τα έξοδα που πολλαπλασιάζονται καθημερινά». «Οι περισσότεροι δουλεύουμε εδώ πολλά χρόνια, 10, 15 ή και πάνω από 20. Ο,τι είχαμε τώρα μας το παίρνουν πίσω... Μας αιφνιδίασαν και υπογράψαμε. Είχαν γίνει και 2 απολύσεις λίγο καιρό πριν...».

«Ο φόβος είναι δικαιολογημένος, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δε σου διασφαλίζει τίποτα. Αντίθετα τον καλλιεργούν οι εργοδότες για να έχουν ανοιχτό το πεδίο να κάνουν ό,τι θέλουν!», σημείωσε η Ζωή Σώκου, αναπληρωτής πρόεδρος της ΟΕΦΣΕΕ τονίζοντας πως σε όποιες επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκουν αντίσταση από τους εργαζόμενους, οι εργοδότες είναι πιο διστακτικοί. «Οσο μας βρίσκουν "μπόσικους", θα μας τα πάρουν όλα, θα σας ζητήσουν κι άλλες θυσίες. Στην απεργία πρέπει να πάρουν απάντηση. Να οργανωθείτε, να ακυρώσετε το μέτρο στην πράξη και οι ταξικές δυνάμεις θα είναι στο πλευρό σας», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ