Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Καθυστερούν 14 μήνες

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης γιατί δεν τους καταβάλλονται οι ενισχύσεις, παρόλο που έχουν περάσει 14 μήνες από την υποβολή των αιτήσεων για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για τον εμπαιγμό τους από το υπουργείο καθώς αντί επιδότησης μέχρι 40.000 ευρώ που περίμεναν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα τους χρέη και το υψηλό κόστος παραγωγής, πληροφορούνται τώρα ότι το ανώτερο ποσό της ενίσχυσης θα φθάνει το πολύ στα 20.000 ευρώ.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο με πρωτοβουλία της Ενωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης, οι ομιλητές αναφέρθηκαν γενικότερα στην καθυστέρηση στις διαδικασίες του Προγράμματος, ενώ επισήμαναν ότι συνεχίζουν να είναι πλήρως ακάλυπτοι ασφαλιστικά.

Στο χαιρετισμό της, η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, που παραβρέθηκε με το κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ότι το Κόμμα είναι αντίθετο σε κάθε διαχωρισμό των αγροτών σε παλιούς και νέους. «Οι μόνοι διαχωρισμοί που εμείς κατανοούμε, τόνισε, είναι αυτοί ανάμεσα στους μεγαλοαγρότες και μεγαλοκτηνοτρόφους επιχειρηματίες από τη μια και στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την άλλη». Πρόσθεσε ότι με τη συγκρότηση των παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που προτείνει το ΚΚΕ θα λυθεί το πρόβλημα του μικρού κατατεμαχισμένου κλήρου και το πρόβλημα της μείωσης του κόστους παραγωγής.

«Δεν πρόκειται, υπογράμμισε, να υπάρξουν λύσεις και θετικές προοπτικές ούτε για σας, ούτε καμία άλλη ειδική κατηγορία αγροτών, πέρα από τον κοινό αγώνα ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πέρα από την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να μην αφαιρεθούν άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά αντίθετα να κερδηθούν νέες κατακτήσεις, να οικοδομηθεί το μέτωπο που θα διεκδικήσει λύσεις και την ίδια την εξουσία προς όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ