Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Απεργιακός συναγερμός σε όλη τη χώρα

Εντείνονται οι ρυθμοί των προετοιμασιών σε κάθε κλάδο και περιοχή

Από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Ολα τα απαιτούμενα και αναγκαία μέτρα για οργάνωση και επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη παίρνουν οι ταξικές δυνάμεις από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί για την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις και στις 21 και στις 22 Απρίλη στις 11 το πρωί στην πλατεία ηλεκτρικού σταθμού.

Στις μέχρι σήμερα αποφάσεις συμμετοχής στην 48ωρη απεργία προστίθενται αυτές των Εργατικών Κέντρων Σάμου και Φωκίδας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης - Καματερού, του Συνδέσμου Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας και του Σωματείου Ηλεκτροτεχνικών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας.

Απόφαση συμμετοχής στην 48ωρη απεργία έλαβε η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, ενώ σήμερα στις 8 μ.μ. συνεδριάζει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρτας.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 22 Απρίλη κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και της διευρυνόμενης λαϊκής αγανάκτησης αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Η καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, με εξορμήσεις, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων και κάλεσμα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς με σύσταση επιτροπών αγώνα, συλλογές υπογραφών βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα.

Σήμερα στην Αθήνα προγραμματίζονται εξορμήσεις στα «Liftech» (ανελκυστήρες), στο εργοτάξιο Κουρτίδης Βοτανικός (εργολαβ. ΔΕΗ), εργοτάξιο Στρίγκος (Πειραιώς και Ιερά Οδός). Αύριο Πέμπτη στα «Schindler» (ανελκυστήρες) και στο Εργοτάξιο Βωβός Μορτερό. Εξορμήσεις θα γίνουν σήμερα μεταξύ άλλων και σε Λιβαδειά (εργοστάσιο «ΒΕΧΡΩ», ενώ στις 7 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη των εργαζομένων), Θεσσαλονίκη (εργοτάξια καθαριότητας στην Ολυμπιάδος και την Αλεξανδρείας και στα εργοτάξια της Νέας Ελβετίας).

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Σήμερα στις 8 μ.μ. συνεδριάζει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρτας. Ακόμα σήμερα:

  • Σύσκεψη διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑ) στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).
  • Η Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Δεκελείας 42) στο Μενίδι.
  • Στις 6.30 μ.μ. σήμερα πραγματοποιείται επίσης η γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 30).
  • Πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων, επιτροπών αγώνα, εργαζομένων κλπ. διοργανώνει στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.
  • Στις 7 μ.μ. συνεδριάζει η τοπική Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ (στο Εργατικό Κέντρο) με τη συμμετοχή διοικήσεων σωματείων και εργαζομένων για την οργάνωση της απεργιακής μάχης, ενώ ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Αύριο Πέμπτη:

  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας καλεί σε σύσκεψη στις 5 μ.μ. στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
  • Η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
  • Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας.
  • Το ΔΣ της Ενωσης Λογιστών Αθήνας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ