Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αποφάσισε απεργία στις 21 και 22 Απρίλη

Μετά από πρόταση της ΔΗΠΑΚ, την οποία η παράταξη θα καταθέσει και σήμερα στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ

Απόφαση για απεργία στις 21 και 22 Απρίλη και συνέχεια των επισχέσεων στα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρωθεί οι γιατροί για τις εφημερίες πήρε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Την πρόταση για τη 48ωρη απεργία με πλαίσιο να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα έκανε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών. Η πρόταση για την απεργία πήρε 7 ψήφους (υπερψηφίστηκε απ' τους 2 συμβούλους της ΔΗΠΑΚ, 2 της ΑΡΣΙ, 2 της ΔΗΚΝΙ και 1 της Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών) και 7 κατά (καταψηφίστηκε από την ΠΑΣΚ και τους υπόλοιπους συμβούλους της ΔΗΚΝΙ). Ανάμεσα στους υπερψηφίσαντες την πρόταση ήταν και ο πρόεδρος του ΔΣ Στάθης Τσούκαλος, που η ψήφος του μέτρησε ως διπλή.

Την πρόταση για απεργία στις 21 και 22 Απρίλη θα καταθέσει η ΔΗΠΑΚ Γιατρών και στο Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που συνεδριάζει σήμερα. Ηδη η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, μετά τη συνάντησή της (31.3.2010) με την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, αποφάσισε, και τότε μετά από πρόταση της ΔΗΠΑΚ, να «προσανατολιστεί σε απεργία στις 21 και 22 Απρίλη». Για αύριο, η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) - με συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 12 το μεσημέρι - για την ερχόμενη Πέμπτη που θα ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο.

Εκτόνωση επιδιώκει η ΠΟΕΔΗΝ

Κινητοποίηση εκτόνωσης της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισε η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας (ΕΓ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στη χτεσινή της συνεδρίαση συντασσόμενη με την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22 Απρίλη.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) πρότεινε απεργία στις 21 και 22 Απρίλη και κλιμάκωση του αγώνα, προτάσσοντας για διεκδίκηση το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Η πλειοψηφία της ΕΓ της ΠΟΕΔΗΝ κινήθηκε σε πλαίσιο διαχειριστικής λογικής και - μεταξύ των άλλων - καταλόγισε αδράνεια στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ