Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η τελευταία ... κουκλίτσα

Σκηνή απ' την ταινία «Η κουκλίτσα»
Σκηνή απ' την ταινία «Η κουκλίτσα»
«Φτωχή» και η αποψινή τηλεοπτική βραδιά, αφού τα κανάλια έχουν προγραμματίσει να προβάλουν ταινίες που μόνο το χρόνο σας θα χάσετε παρακολουθώντας τες. Απ' αυτές που θα μεταδοθούν οι καλύτερες είναι μία κωμωδία και ένα αισθηματικό δράμα.

Ετσι, από την «Βουλή TV» θα μεταδοθεί στις 22.10 το αισθηματικό δράμα «Η κουκλίτσα», σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν.

Ο Αρτσι Λι και η Μπέιμπι Ντολ είναι ένα ιδιόρρυθμο αντρόγυνο που ζει στον αμερικάνικο νότο. Ο γάμος τους όμως και η σχέση τους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα. Ο Αρτσι έχει ένα μπαρ στην περιοχή, ενώ η 19χρονη Μπέιμπι Ντολ είναι αμπαρωμένη στο σπίτι, κοιμάται σε μια κούνια μωρού. Το ζευγάρι τσακώνεται διαρκώς για τα χρήματα και τον έρωτα. Ο Αρτσι, βασανισμένος από το γεγονός ότι ο γάμος του δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά του. Τότε εμφανίζεται ο Σίλβα Βακάρο, ένας έξυπνος Σικελός, που ανοίγει ένα μοντέρνο μπαρ και σε λίγο καιρό καταφέρνει να πάρει όλη την πελατεία του Αρτσι. Ο αντίπαλος του Αρτσι τον υποψιάζεται για δολιοφθορά και ξεκινάει εναντίον του μια ερωτική βεντέτα. Παίζουν: Καρλ Μάλντεν, Κάρολ Μπέικερ, Ελάι Γουάλας, Μίλντρεντ Ντάνουκ.

Στις 23.15 από ΝΕΤ θα προβληθεί η κωμωδία του Τζεφ Νέιθανσεν «Η τελευταία σφαίρα».

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών στον κόσμο του Χόλιγουντ, ο σεναριογράφος Στίβεν Σατζ συναντά τον Τζο Ντεβίν, το μόνο παραγωγό που τελικά δέχεται όχι μόνο να χρηματοδοτήσει την ταινία του, αλλά και να τον ορίσει σκηνοθέτη. Ο Σατζ δέχεται τις παράλογες απαιτήσεις του παραγωγού του, που επιμένει ότι τα γυρίσματα πρέπει να γίνουν στο Πρόβιντενς και όχι στην Αριζόνα, όπως υπαγορεύει το σενάριο. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι ο Ντεβίν δεν είναι αυτός που όλοι νομίζουν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πράκτορα του FΒΙ, που χρησιμοποιεί το γύρισμα της ταινίας σαν δόλωμα για να παγιδεύσει κάποιους μαφιόζους της περιοχής. Ταυτόχρονα, ο Ντεβίν και οι συνεργάτες του, ενώ δε σκόπευαν να πραγματοποιήσουν ποτέ την ταινία, αρχίζουν να ενθουσιάζονται με την όλη διαδικασία και ο σκληρός πράκτορας αρχίζει να φέρεται σαν πραγματικός παραγωγός.

Η ιστορία που θα μπορούσε να θεωρηθεί «τραβηγμένη από τα μαλλιά», βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δείχνει τις άρρηκτες σχέσεις της βιομηχανίας του θεάματος με τον υπόκοσμο και τη μαφία. Παίζουν: Μάθιου Μπρόντερικ, Αλεκ Μπάλντουιν, Ρέι Λιότα, Τόνι Κολέτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ