Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Ταξικά συντονισμένη πάλη επιβάλλουν οι εξελίξεις στον ΟΠΑΔ

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες

Από την πορεία της Συντονιστικής Επιτροπής προς το υπουργείο Υγείας
Από την πορεία της Συντονιστικής Επιτροπής προς το υπουργείο Υγείας
Με τα συνθήματα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, πάρτε πίσω τον "Καλλικράτη"» και «Δωρεάν Ασφάλιση, δημόσια Υγεία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία» να κυριαρχούν, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, πορεύτηκαν χτες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, από την Ομόνοια προς το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Ζήτημα αιχμής της χτεσινής στάσης ήταν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο. Ωστόσο, η επιλογή της πλειοψηφίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) να καλέσει σε στάση εργασίας αποκόβοντας το συγκεκριμένο ζήτημα όχι μόνο από τα συνολικά προβλήματα του κλάδου, αλλά και από την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, είχε στόχο να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε καθαρά συντεχνιακή λογική και σε επιμέρους διεκδικήσεις.

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Β. Πολυμερόπουλος (ΔΑΚΕ), μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει το υπουργείο για το πρόβλημα του Ταμείου τους! Ποιες είναι αυτές; Η υπουργός Υγείας είπε ότι θα προσπαθήσει να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας στον ΟΠΑΔ με συμβασιούχους, μερική απασχόληση και αξιοποίηση των απολυμένων της «Ολυμπιακής». «Οποιαδήποτε κάλυψη των θέσεων αυτών - και μάλιστα με αυτές τις μορφές εργασίας - δεν αναιρεί την εφαρμογή του νόμου Πετραλιά, δεν σταματά τη συνολική επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, η οποία μάλιστα εντείνεται και από τη σημερινή κυβέρνηση», σημείωσε ο Γ. Καταχανάς εκ μέρους του Συντονιστικού Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ