Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα

Να μπει τέλος στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» ΕΕ - ΔΝΤ, απαίτησε από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές θέσεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτός ο μηχανισμός αποκαλύπτει τη βεβαιότητα που έχουν οι κεφαλαιοκράτες ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φανεί συνεπέστατη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο κεφάλαιο και θα προωθήσει το σύνολο των αντιδραστικών ανατροπών, διευρύνοντας το επόμενο διάστημα τα αντιλαϊκά μέτρα».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σχολίασε παράλληλα ότι «επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα "Ευρωπαϊκή Ενωση ή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο". Η Ευρωενωσιακή Συμμαχία δεν αλλάζει το χούι, όπως καμία ανάγκη δεν έχει να εισάγει λογική και πρακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για τον απλό λόγο ότι από την ίδια τη σύστασή της η Ευρωένωση έχει ακριβώς την ίδια λογική και πρακτική. Βεβαίως, εδώ πέρα αποκαλύπτεται ότι ακόμα μία φορά ο ρόλος των οπορτουνιστών, που είναι να εξωραΐζουν το ρόλο και τη φύση της, όπως είναι η προσπάθεια που γίνεται σήμερα δαιμονοποίησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και αγιοποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση της φορολογίας στα λαϊκά στρώματα αντέκρουσε με την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «συνδέει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις και δε βάζει μέσα μια σειρά αποδείξεις, όπως είναι ο ηλεκτρισμός, η ύδρευση, οι τηλεπικοινωνίες, τα εισιτήρια και άλλα. Επίσης, δεν τιμαριθμοποιεί το αφορολόγητο. Απεναντίας, τιμαριθμοποιεί τους φορολογικούς συντελεστές, πράγμα που σημαίνει δηλαδή ότι με τον πληθωρισμό που "τρέχει" του χρόνου θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο ο εργαζόμενος και όλοι πλέον». Σημείωσε παράλληλα ότι «με την αύξηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα αφαιρούν εισόδημα και προσθέτουν νέα φορολογικά βάρη στα λαϊκά στρώματα. Με τη μείωση των αποδοχών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ρίχνουν το βιοτικό επίπεδο και βουλιάζουν τη λαϊκή κατανάλωση».

Στις επιπτώσεις του φορολογικού νομοσχεδίου στους μικρούς επαγγελματίες αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος. Οπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά «στη λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της κρίσης. Βαφτίζουν κλέφτες και φοροφυγάδες τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές σε μία περίοδο που ο τζίρος καθημερινά πέφτει, τα λουκέτα αυξάνονται, η οικοδομική δραστηριότητα έχει κάθετη πτώση, οι μικρές βιοτεχνίες κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, οι ακάλυπτες επιταγές έχουν πολλαπλασιαστεί και οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι χρωστάνε στον ΟΑΕΕ και σέρνονται στα δικαστήρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ