Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
69 χρόνια από την ίδρυση του ΑΚΕΛ

Ιδρύθηκε στις 14 Απρίλη 1941, ως διάδοχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου

Εξήντα εννιά χρόνια αγώνων συμπλήρωσε χτες το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), που ιδρύθηκε στις 14 Απρίλη 1941, ως διάδοχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου, που βρισκόταν στην παρανομία μετά τις κινητοποιήσεις του 1931, «εκφράζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός μαζικού κόμματος της εργατικής τάξης που να δρα στη νομιμότητα». Η ιδρυτική συνέλευση του ΑΚΕΛ, του οποίου οι αγώνες, η δράση, η προσφορά και οι θυσίες του το καταξίωσαν στη συνείδηση του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Σκαρίνου.

Σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΑΚΕΛ σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την πολιτική και τις πρωτοβουλίες του αναγέννησε την ελπίδα για λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών και στα πλαίσια που προνοούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Στην εσωτερική διακυβέρνηση έχει παραχθεί πολύ σημαντικό έργο, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση. Αναβαθμίστηκε και ενισχύθηκε το κοινωνικό κράτος. Τροχοδρομήθηκαν και υλοποιούνται προοδευτικές θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «κύριο καθήκον στις σημερινές συνθήκες είναι η πάλη για λύση και επανένωση. Το ΑΚΕΛ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, κάτι που θα έπρεπε να γίνεται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου». Υπογραμμίζεται τέλος, ότι «το ΑΚΕΛ, υπηρετώντας υψηλά ιδανικά και αξίες είναι και θα παραμείνει δύναμη δημιουργίας. Παραμένει η πρωτοπόρα δύναμη κοινωνικής προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης. Παραμένει δύναμη ενότητας, συνέπειας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ