Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΛΚΟΥΤΑ.-- Κυκλώνας σάρωσε τα ινδικά κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και του Μπιχάρ την Τρίτη το βράδυ και περιοχές του Μπαγκλαντές, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 120 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκατοντάδες να τραυματιστούν και εκατοντάδες χιλιάδες να μείνουν άστεγοι, αφού 100.000 κτήρια ισοπεδώθηκαν από τις καταιγίδες.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Να απαντήσουν στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, που είναι γνωστή ως «κόκκινα πουκάμισα», επιχειρούν οι οπαδοί της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, που χτες πραγματοποίησαν φιλοκυβερνητικές κινητοποιήσεις στην Μπανγκόκ, προκειμένου να δηλώσουν και αυτοί την παρουσία τους στην πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα, αντιπαράθεση που εγκλωβίζεται σε δύο το ίδιο διεφθαρμένες παρατάξεις, με το λαό να υποφέρει από τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ερευνα εναντίον της γερουσιαστή Πιεδάδ Κόρδοβα, για τις σχέσεις της με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) βάσει των ευρημάτων του «πάντα αξιοποιήσιμου» υπολογιστή του δολοφονημένου ηγέτη τους Ραούλ Ρέγιες, διέταξε η Γενική Εισαγγελία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερουσιαστής Κόρδοβα είναι ο σύνδεσμος με τους FARC για το συντονισμό της απελευθέρωσης των αιχμαλώτων, ενώ πρόσφατα επέστρεψε από περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης με στόχο την προώθηση μίας «ανθρωπιστικής συμφωνίας».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας κλείνει την ψαλίδα με τους Συντηρητικούς λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση για τους «Times», οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 36% της πρόθεσης ψήφου και οι Εργατικοί το 33%, ενώ η έτερη για λογαριασμό της εφημερίδας «The Independent» και του δικτύου ITV δίνει ποσοστό 36% στους Συντηρητικούς και 30% στους Εργατικούς.

ZAΓΚΡΕΜΠ.-- Ο Πρόεδρος της Κροατίας Ιβο Γιοσίποβιτς εξέφρασε χτες «λύπη» για το ρόλο της χώρας του στον πόλεμο της Βοσνίας (1992- 1995) και υποστήριξε την εφαρμογή μιας «νέας πολιτικής στα Βαλκάνια».

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Αυστραλοί αξιωματούχοι συνέλαβαν χτες τον καπετάνιο και έναν αξιωματικό του κινεζικού δεξαμενόπλοιου «Σεν Νενγκ 1», το οποίο προσέκρουσε σε ύφαλο το Μεγάλο Σάββατο στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας προκαλώντας σοβαρή οικολογική καταστροφή.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Συνασπισμός κομμάτων της αντιπολίτευσης επέδωσε χτες στον Σέρβο πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτκοβιτς κείμενο με 1.000.000 υπογραφές προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα. Το ίδιο 24ωρο, αξιωματούχος του σερβικού υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε αύξηση των μέτρων προστασίας κάποιων πολιτικών εξαιτίας απειλών από τα καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών..

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Σλοβενίας ενέκρινε χτες την επικύρωση της συμφωνίας διαιτησίας με την Κροατία για την επίλυση διμερών συνοριακών διαφορών.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας και η ενταξιακή πορεία ΠΓΔΜ και Αλβανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ εξετάσθηκαν σε συνάντηση που είχαν χτες στα Σκόπια οι Πρόεδροι των δύο χωρών, Γκιόργκι Ιβάνοφ και Μπάμιρ Τόπι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ