Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Προς προκήρυξη εκλογών

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Βδομάδα εθνικού πένθους διανύει η Πολωνία και προετοιμάζεται για τις τελετές της κηδείας του Πολωνού Προέδρου Λεχ Καζίνσκι την Κυριακή στην Κρακοβία, με την παρουσία του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του Αμερικανού ομολόγου του Μπάρακ Ομπάμα, της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ κ.ά. Το προεδρικό ζεύγος ήταν ανάμεσα στους 96 επιβαίνοντες που σκοτώθηκαν από το αεροπορικό δυστύχημα του περασμένου Σαββάτου στο Σμόλενσκ της Ρωσίας.

Ερωτηματικά διεγείρονται σχετικά με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών καθώς αναμενόταν για χτες από τον εκτελών χρέη Προέδρου, Μπρονισλάβ Κομορόφσκι, μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Ο Κομορόφσκι αρκέστηκε να δηλώσει πως θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 21 Απρίλη. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας και τον εκλογικό νόμο, αν η απόφαση δεν ανακοινωθεί πριν από τις 19 Απριλίου, τότε οι εκλογές θα πρέπει αναγκαστικά να γίνουν στις 20 Ιούνη.

Τέλος, ειδικοί Ρώσοι εμπειρογνώμονες απέκλεισαν την περίπτωση η πτώση του αεροσκάφους να προκλήθηκε από πυρκαγιά ή έκρηξη. Νωρίτερα, ο Ρώσος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Ανατόλι Μουράβιεφ είχε επισημάνει πως το πλήρωμα του αεροσκάφους αγνόησε επανειλημμένες συστάσεις από τον πύργο ελέγχου να μην προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σμόλενσκ εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ