Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο αθλητισμός στην υπηρεσία της κερδοφορίας των πολυεθνικών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με τη διοργάνωση του Εθνικού Πρωταθλήματος Κολύμβησης στην οποία αναφέρει:

«

Είναι δεδομένο ότι η διοργάνωση διεθνών και άλλων αθλητικών γεγονότων (τουρνουά, προετοιμασία ομάδων κλπ.) στην Κέρκυρα αποτελεί δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών στο νησί. Αλλά αν όλα γίνονται μόνο γι' αυτό το λόγο, τότε η υπόθεση αθλητισμός θα περιοριστεί στην διοχέτευση των διαθέσιμων πόρων μόνο για την ανάγκη αυτών των αθλητικών διοργανώσεων και τίποτα άλλο. Με λίγα λόγια θα αξιοποιείται η αθλητική δραστηριότητα, οι δημόσιες αθλητικές υποδομές από επιχειρήσεις προκειμένου να βγάλουν κέρδη και ταυτόχρονα να αποκτούν λαϊκή βάση πατώντας πάνω στην ανάγκη για άθληση του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε το διήμερο 9/10 Απρίλη το τουρνουά πόλο γυναικών με την εμπλοκή στην αθλητική διοργάνωση του πολυεθνικού ομίλου Aquis Hotels & Resorts. Ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και διευθύνων σύμβουλος της Aquis Hotels & Resorts κ. Κεντ με το συγκεκριμένο τρόπο συνδύασε το τερπνόν με τα του ωφελίμου.

Μετά όμως το σβήσιμο της λάμψης που δημιούργησε η διοργάνωση του τουρνουά το κολυμβητήριο θα μείνει πάλι στο σκοτάδι της κυβερνητικής αδιαφορίας. Δεν θα υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό που χρειάζεται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία του, η διαδικασία της χλωρίωσης της πισίνας θα συνεχίζει να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο του "κουβά", όλη η καθαριότητα του αθλητικού κέντρου του ΕΑΚ θα συνεχίζει να γίνεται από μία και μοναδική εργαζόμενη και τέλος ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύει η λειτουργία του από την μη σωστή συντήρηση του λεβητοστάσιου.

Τελικά το μόνο που θα μείνει είναι τα κέρδη της Aquis Hotels & Resorts και τίποτα άλλο. Αυτήν την κερδοφορία του πολυεθνικού ομίλου Aquis Hotels & Resorts την στήριξαν με όλες τις δυνάμεις η κυβέρνηση, η περιφερειάρχης, η τοπική αυτοδιοίκηση με πρώτο το δήμαρχο Κερκυραίων κ. Μικάλεφ και πολλοί άλλοι. Μήπως σκέπτονται ακόμα να δώσουν τον τίτλο του ευεργέτη της Κέρκυρας στον πολυεθνικό όμιλο Aquis Hotels & Resorts;

Κι αυτό που έγινε 9/10 Απρίλη είναι μόνο η αρχή. Επεται και συνέχεια με πιο χοντρά πακέτα όπως το Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ανδρών - γυναικών το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μάη στην Κέρκυρα και η φιλοξενία αθλητών και συνοδών, περίπου 700 άτομα, δόθηκε με απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) αποκλειστικά στα ξενοδοχεία του πολυεθνικού ομίλου Aquis Hotels & Resorts.

Η σύνδεση επομένως του αθλητισμού με τον τουρισμό που προωθείται και προβάλλεται όλο και περισσότερο τελευταία, στόχο έχει τη δημιουργία πλούτου για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.

Την ίδια ώρα που ο πολυεθνικός όμιλος Aquis Hotels & Resorts αυξάνει τα κέρδη του ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κεντ έχει απολύσει 20 εργαζόμενους και απειλεί με νέες απολύσεις, εκφοβίζει και ζητά οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι, να σταματήσουν να παλεύουν για να μην κλέβεται ο πλούτος που παράγουν με την εργασία τους. Προκλητικά ζητά από την πολιτεία την προστασία για την υλοποίηση των επιχειρηματικών του σχεδίων δηλ. της μεγαλύτερης κερδοφορίας του.

Επιπλέον ενώ βρίσκονται σ' ένα βράδυ τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια για την υλοποίηση των επιδιώξεων του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, την ίδια ώρα εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του "ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΓΗ" και άλλων ξενοδοχείων της Κέρκυρας παραμένουν απλήρωτοι με κυβερνητικές ευθύνες.

Σ' αυτό το τουριστικό μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης που προωθείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται από το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι θα ζουν με τη διαρκή απειλή της απόλυσης, σε συνθήκες γενικευμένης ανεργίας, οι αμοιβές τους θα χειροτερεύουν και ορισμένοι θα μένουν απλήρωτοι, οι συντάξεις θα είναι όνειρο απατηλό. Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι του τουρισμού θα φυτοζωούν, δουλεύοντας για τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, που ελέγχει τις αγορές, για την εφορία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα οδηγούνται στον αφανισμό. Η δυνατότητα να κάνουν διακοπές οι εργαζόμενοι και η εργατική λαϊκή οικογένεια όλο και θα απομακρύνεται.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθεί κοινή δράση εργαζόμενων στον κλάδο τουρισμού-επισιτισμού με τους χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους του κλάδου κόντρα στις επιλογές του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου και στο καταστροφικό μοντέλο του "all inclusive"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2015-10-04 00:00:00.0)
Ξεκινά το Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου (2010-10-06 00:00:00.0)
Για να συμμετάσχουν οι αθλητές πρέπει να πληρώσουν πανάκριβα! (2010-04-16 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις απολύσεις στα ξενοδοχεία και ΜΜΕ (2010-02-23 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια απ' το συνδικάτο μας (2010-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ