Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακοινώσεις από την Αστυνομία για ευρήματα

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία, προχώρησε χτες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ε. Οικονόμου. Συγκεκριμένα, είπε ότι «στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Κ. Γουρνά (ενός από τους 6 συλληφθέντες που σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας») που εντοπίστηκε στην οδό Ανακούς στη Ν. Φιλαδέλφεια, κατασχέθηκαν φορητοί σκληροί δίσκοι υπολογιστή οι οποίοι είχαν όλα τα στοιχεία που τον εμπλέκουν με την υπόθεση». Επίσης, υπήρχαν δύο όπλα, 125 σφαίρες και τρεις πλαστές ταυτότητες με τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ. πιστεύει ότι είχε νοικιάσει και άλλα σπίτια τα οποία χρησίμευαν ως «γιάφκες».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στα περιεχόμενα των σκληρών δίσκων υπάρχουν αποσπάσματα αλλά και πλήρη κείμενα προκηρύξεων για επιθέσεις, τα στοιχεία πολιτικών, δημόσιων λειτουργών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων, ο κατάλογος με επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιρειών που χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες αλλά και ο οδηγός κατασκευής βομβών.

Στο αυτοκίνητο - όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία - βρέθηκαν και 119.240 ευρώ καθώς και τα κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών. Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, χτες τα ξημερώματα η Αντιτρομοκρατική εντόπισε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Μηδείας και Πάρου στην Κυψέλη. Οπως έγινε γνωστό, ο χώρος του διαμερίσματος στον 5ο όροφο του κτιρίου ήταν άδειος. Σε αντίθεση όμως με το διπλανό διαμέρισμα του ορόφου στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλες, χειροπέδες, γάντια, φορητός δίσκος υπολογιστή και άλλα αντικείμενα.

Στο μεταξύ, στην 19η τακτική ανακρίτρια οδηγήθηκαν χτες για να απολογηθούν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες. Ο Χρ. Κορτέσης ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, καθώς δεν είχε λάβει ακόμα το κατηγορητήριο και την έκθεση κατάσχεσης, που έχει συνταχθεί μετά από έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του. Το ίδιο έκανε και ο Ευάγ. Σταθόπουλος.

Ο Κ. Γουρνάς προφυλακίστηκε χωρίς να απολογηθεί, αφού σύμφωνα με τη συνήγορό του Β. Γιαννακοπούλου είπε πως δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Επίσης, σύμφωνα με τη συνήγορό του, στο έγγραφο των ευρημάτων από την κατάσχεση του αυτοκινήτου του, που στάλθηκε από την Αστυνομία στην ανακρίτρια, δεν αναφέρονται ότι βρέθηκαν όπλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ