Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία έκλεισε χτες αντιδραστήρα παραγωγής πλουτωνίου για οπλικά συστήματα που λειτουργούσε από το 1964 στην πόλη Ζελέζνογκορσκ της Σιβηρίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε δεσμευτεί για το κλείσιμο του αντιδραστήρα κατά τη διεθνή σύνοδο της περασμένης βδομάδας στην Ουάσιγκτον.

ΓΙΑΝΓΚΟΝ.-- Τρεις εκρήξεις έπληξαν την πόλη της Μιανμάρ Γιανγκόν χτες, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς. Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 94 τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων, ούτε σχετικό σχόλιο από το δικτατορικό καθεστώς.

ΚΑΛΚΟΥΤΑ.-- Προσπάθειες να ανακουφίσουν τους πληγέντες πραγματοποιούν οι διασώστες που έσπευσαν στη Δυτική Βεγγάλη στην Ινδία, όπου ο κυκλώνας άφησε 121 νεκρούς και χιλιάδες άστεγους.

ΜΟΣΧΑ.-- Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απαγόρευσε τις υιοθεσίες παιδιών από Αμερικανούς, λίγες μέρες αφού θετή Αμερικανή μητέρα έστειλε τον επτάχρονο υιοθετημένο γιο της στη Μόσχα, με αεροπλάνο και χωρίς συνοδεία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο θάνατος των 29 ανθρακωρύχων στις 5 Απρίλη από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της Δυτικής Βιρτζίνιας αποτελεί «πρώτα απ' όλα αποτυχία του πλαισίου λειτουργίας της επιχείρησης, αλλά επίσης και της (κρατικής) επίβλεψης και των νόμων που έχουν κενά και επέτρεψαν να εξακολουθούν να υφίστανται επικίνδυνες συνθήκες», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λευκό Οίκο και υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν μέτρα για να διορθωθεί η κατάσταση.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Την ενίσχυση και διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών στο πλαίσιο για τη συνεργασία που θέτει η Μπολιβαριανή Συμμαχία για την Αμερική (ALBA) συμφώνησαν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, Ούγο Τσάβες και Ντανιέλ Ορτέγκα. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών, ενώ επίσης συμφωνήθηκε και η δημιουργία μιας κοινής τράπεζας τροφίμων μεταξύ της δημόσιας εταιρείας βασικών τροφίμων «Enabas» και του υπουργείου Τροφίμων της Βενεζουέλας (Minal).

ΛΟΥΣΑΚΑ.-- Επιδημία χολέρας που πλήττει τη Ζάμπια απ' τον περασμένο Μάρτη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 130 ανθρώπων και σοβαρά προβλήματα υγείας σε πάνω από 5.000 άλλους, ανακοίνωσαν χτες υγειονομικές αρχές της νοτιοαφρικανικής χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ