Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Κλιμακώνουν στα Τρίκαλα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με επίσχεση εργασίας και άλλες μορφές, οι γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών που τους οφείλονται από τον περασμένο Δεκέμβρη και αντιδρώντας στις συνεχείς περικοπές των κονδυλίων από την κυβέρνηση για τις εφημερίες και γενικότερα για την Υγεία.

Στα Τρίκαλα, οι ειδικευόμενοι γιατροί, χτες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον αύλιο χώρο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου. Σε γενική συνέλευση αποφάσισαν αποχή από τις εφημερίες εάν τα δεδουλευμένα δεν καταβληθούν έως τις 3 Μάη. Να σημειωθεί ότι την επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτη και παρά τη δέσμευση της υπουργού Υγείας ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις αρχές Απρίλη, αυτά δε δόθηκαν.

«Τα προβλήματα είναι κοινά και ο αγώνας όλων των νοσοκομειακών γιατρών είναι ενιαίος», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Ν. Νταφούλης, πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευόμενων Γιατρών. Και πρόσθεσε ότι «η υποχρηματοδότηση, η μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες, αποτελούν περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΣΥ δίνοντας άλλοθι για την πλήρη ιδιωτικοποίησή του». Κάλεσε δε, τους εργαζόμενους και τους φορείς Τρικάλων, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, απέναντι σ' αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τους γιατρούς σε φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ