Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Συγκέντρωση χτες στην Αθήνα

Η φοροεπιδρομή είναι αναγκαία, δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις τους εξέφρασε χτες ο βουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Χαραλάμπους, στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, είχε προκηρυχτεί τρίωρη στάση εργασίας, στη διάρκεια της οποίας έγινε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, που χτυπά και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, καθώς, μεταξύ των άλλων, καταργεί την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών με 20%, ενώ φορολογεί και το επίδομα βιβλιοθήκης. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων μέσα στη Βουλή.

Αρνητική ήταν η στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευστάθιου Κουτμερίδη στα αιτήματα των γιατρών, αντιτείνοντας την ...αναγκαιότητα αυτών των μέτρων για όλους.

Ειδικότερα για το θέμα της φορολόγησης των γιατρών, ο Μπάμπης Χαραλάμπους υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δε θα ήταν αντίθετο, εφόσον είχε καθιερωθεί βασικός μισθός 1.700 ευρώ για τον ειδικευόμενο, με την ανάλογη κλιμάκωση, υπήρχε ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, είχε γίνει ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και αν οι εφημερίες αμείβονταν ως υπερωρίες. Αντίθετα, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η κυβέρνηση με τα φορολογικά μέτρα χτυπά και τους γιατρούς, όπως όλα τα λαϊκά στρώματα.

Αντίθετος με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών και τη φορολόγηση του επιδόματος της βιβλιοθήκης, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τσιάρας. Η αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλο και τον Αθανάσιο Παπαϊωάννου, γραμματέα του προέδρου της Βουλής.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να κλιμακώσουν τον αγώνα «μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, στις 21-22 Απρίλη, με 48ωρη απεργία, σε συντονισμό με συνδικάτα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ