Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στηρίζει το ξεπούλημα η κυβέρνηση

Η πολιτική ξεπουλήματος των βιομηχανικών σφαγείων Αγρινίου στηρίζεται από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως προκύπτει με σαφήνεια από την απάντηση που έδωσε χθες η υπουργός Αικ. Μπατζελή, στον βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Μωραΐτη, ο οποίος κατήγγειλε τη συνεχή μετακύλιση της επιχείρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα και τη συνεχή συρρίκνωση του προσωπικού, αλλά και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Υπερασπιζόμενη την τελευταία εξέλιξη, η Αικ. Μπατζελή σημείωσε ότι «η εκμίσθωση των σφαγείων από την εταιρεία "Εκμετάλλευση Βιομηχανικού Σφαγείου" της ΕΑΣ Αγρινίου στην "Εταιρεία Αχελώου", μπορεί να γίνει δεκτή στο πλαίσιο της αίτησης αλλαγής του φορέα επένδυσης με τροποποίηση της απόφασης ένταξης και προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς ο νέος φορέας δηλώνει ότι αναλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις με τις οποίες επιβαρύνεται ο αρχικός δικαιούχος λόγω της επιδότησης».

Παίρνοντας το λόγο, ο Ν. Μωραΐτης επισήμανε πως «πάνω από ένα χρόνο γινόμαστε μάρτυρες της αυθαιρεσίας, της ασυδοσίας και της τρομοκράτησης των εργαζομένων στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου. Τα σφαγεία φτιάχτηκαν με χρήματα των αγροτών, των συνεταιρισμών κτηνοτρόφων της ΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Μετά μπήκαν σε αναπτυξιακά προγράμματα, πάλι με χρήματα του ελληνικού λαού. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στο πιάτο, στην κυριολεξία, στους ιδιώτες». Συνέχισε επισημαίνοντας πως «οι ευθύνες βαρύνουν όχι μόνο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, όχι μόνο τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, που, κατά τη γνώμη μας, παράνομα έδωσε την άδεια λειτουργίας εδώ και ένα χρόνο, αλλά πιο μεγάλες ακόμα είναι οι ευθύνες και της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που σιώπησε. Είναι, όμως, καθοριστικές οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, που σιωπά, που σιγοντάρει αυτήν την εξέλιξη». Ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε στην υπουργό ότι «μέσα σε πέντε χρόνια έπρεπε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας που υπήρχαν. Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας; Ρωτήσατε αν σήμερα υπάρχουν εργαζόμενοι και με τι καθεστώς δουλεύουν στα σφαγεία;», ενώ σημείωσε, παράλληλα, ότι πρέπει να γίνουν έλεγχοι στην επιχείρηση λόγω σωρείας παραβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ