Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ημερίδα: Σύνταγμα και ιδιωτικοποιήσεις

Ημερίδα, με την αρωγή νομικών, οικονομολόγων και άλλων, διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Τεχνικών - ΟΤΕ (ΠΕΤ - ΟΤΕ), προκειμένου να διερευνήσει την αντισυνταγματικότητα των νόμων περί ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΚΟ και απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Η ημερίδα γίνεται στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή και αποτελεί συνέχεια προηγούμενης που έγινε στην Κομοτηνή και όπου από διάφορες πλευρές εκφράστηκαν πολλά ερωτηματικά για τη συνταγματικότητα των σχετικών νόμων και για τις σκοπιμότητες εφαρμογής τους.

Στο Ηράκλειο θα μιλήσουν: Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Διον. Φίλιππος, με θέμα «Συνταγματικότητα του νόμου περί εργασιακών σχέσεων, επισκόπηση - κριτική και συνταγματικότητα του νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ». Ο αντιπτέραρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας Γιωρ. Τσαγκαράκης, με θέμα «Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και ασφάλεια στις επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων». Ο νομικός Πετ. Μηλιαράκης, με θέμα «Εναρμόνιση εθνικών συνταγμάτων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Κοινότητας - ισχύς αποφάσεων Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». Και ο καθηγητής Οικονομικών Γιωρ. Σταθάκης, με θέμα «Παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας - Ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και κοινωνικές επιπτώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ