Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική εξόρμηση με αφορμή το όργιο αστυνομοκρατίας

Σε μαζική εξόρμηση σε σπίτια και καταστήματα της Νέας Φιλαδέλφειας, προχώρησαν την περασμένη Κυριακή, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απαντώντας στο όργιο αστυνομοκρατίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δέκα μέρες, μετά τη σύλληψη των έξι που σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Κομμουνιστές και κομμουνίστριες μοίρασαν ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Ν. Φιλαδέλφειας με τίτλο «Να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις τώρα!» και κάλεσαν τους κατοίκους να αντιδράσουν και να μην ανεχθούν άλλο το κλίμα αυταρχισμού και αστυνομικής τρομοκρατίας που έχει στηθεί στην περιοχή. Οπως είναι γνωστό, εδώ και μέρες, αστυνομικοί με πολιτικά ή ένστολοι, χτυπούν τις πόρτες σπιτιών της περιοχής και ζητούν από τους κατοίκους να τους πουν αν είναι ιδιοκτήτες του σπιτιού, τι ξέρουν για τους διπλανούς τους και διάφορα άλλα. Παράλληλα, συνεχίζονται τα συνεχή μπλόκα, οι περιπολίες των μοτοσικλετιστών των ομάδων «Ζ», «ΔΙΑΣ» αλλά και των τζιπ της Αντιτρομοκρατικής.

Κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας με τους οποίους μίλησαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην εξόρμηση της Κυριακής, τόνιζαν πως πρέπει όλοι να αντιδράσουν απέναντι στο κλίμα που στήνει η Αστυνομία και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου της Βορειοδυτικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, τόνισε: «με αφορμή και πρόσχημα την τρομοκρατία έχει εξαπολυθεί μέσω των μηχανισμών καταστολής και της Αστυνομίας μία επιχείρηση κατατρομοκράτησης του λαού και ταυτόχρονα επιδίωξης της ανοχής των κατοίκων στην παρουσία της αστυνομίας αλλά και να φανεί σαν αναγκαιότητα ο χαφιεδισμός στο όνομα αυτής της τρομοκρατικής "ενέργειας" έτσι όπως την χαρακτηρίζει και η κυβέρνηση. Τέτοιου είδους γεγονότα δεν είναι τυχαία και δεν πρέπει να εξετάζονται μεμονωμένα αλλά να τα βλέπουμε σε σχέση με τις γενικότερες εξελίξεις και τις συγκυρίες που υπάρχουν σήμερα. Οπως το ότι στο όνομα της κρίσης παίρνονται πάρα πολύ σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης

Η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Νέας Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ, που μοιράστηκε πλατιά προχτές σε κατοίκους της περιοχής, έχει ως εξής:

«Με αφορμή το γνωστό πρόβλημα της τρομοκρατίας, τις προηγούμενες μέρες στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, αστυνομικοί με πολιτικά χτυπούσαν τις πόρτες κατοίκων και τους ενοχλούσαν με ερωτήσεις του τύπου "ποιος μένει δίπλα και απέναντι, τι γνωρίζετε για τους γείτονες", τρομοκρατώντας τους. Ολες αυτές τις μέρες και παρά την παρέμβαση του βουλευτή του Κόμματος Θανάση Παφίλη στον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, συνεχίζεται η αστυνομοκρατία με μπλόκα, με κλούβες και με συνεχείς περιπολίες αστυνομικών οχημάτων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα όργανα καταστολής του αστικού κράτους με το πρόσχημα της "πάταξης της τρομοκρατίας" επιχειρούν να καλλιεργήσουν ως αναγκαιότητα το χαφιεδισμό και να προωθήσουν και νέα μέτρα καταστολής.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή η επιχείρηση τρομοκράτησης. Να πάψει να αξιοποιεί την γνωστή υπόθεση ως ευκαιρία για να βάλει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης του λαού κατά της πρωτοφανούς αντιλαϊκής επέλασης.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι σε επαγρύπνηση και να αντιδράσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ