Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξετάζουν τα ευρήματα

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα δείγματα του γενετικού υλικού, που βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο σε σπίτι που χαρακτηρίζεται από την Ασφάλεια ως κρησφύγετο της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στον Καρέα, ανέμενε μέχρι αργά χτες το βράδυ η Αντιτρομοκρατική. Επιπλέον, τόσο τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο γκαράζ του σπιτιού όσο και οι τρεις μοτοσυκλέτες εξετάζονται από τα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Τα πρώτα στοιχεία που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η εκρηκτική ύλη «anfo» είναι ίδια με αυτή που βρέθηκε στο παγιδευμένο όχημα της Κηφισιάς (που είχε ως στόχο τα κεντρικά γραφεία της «CITYBANK»), ενώ αξιωματικοί της Αστυνομίας ισχυρίζονταν πως είχαν έτοιμες τις «βόμβες» με τα 180 κιλά της εκρηκτικής ύλης. Οι τρεις μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί από τη Ν. Φιλαδέλφεια, τα Πατήσια και τον Βύρωνα και πιθανολογείται πως είχαν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης.

Από την άλλη, ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή, αφέθηκαν οι τρεις νεαροί και η μητέρα του ενός που συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα, στην Καλλιθέα, έχοντας στην κατοχή τους κροτίδες. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για την κακουργηματική κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών και για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Οπως υποστήριξαν μέσω των συνηγόρων τους, δεν έχουν καμία σχέση με εγκληματική οργάνωση και ήθελαν τις κροτίδες για το γήπεδο. Στους τρεις νεαρούς - με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή - επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, ενώ στη μητέρα δεν επιβλήθηκε κανένας όρος.

Αρχικά, οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για σύλληψη μελών της ομάδας «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο ο εισαγγελέας έκρινε ότι τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για την άσκηση δίωξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ