Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΝΤΡΕΑ ΜΕΣΑΡΗ, η σύζυγός του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Παιδείας, 30.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.2

Ο Γιώργος Φαρσακίδης προσφέρει 60.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Εικαστικών, για το 16ο Συνέδριο, στη μνήμη της αδελφής του ΕΛΛΗΣ και της συντρόφισσάς του ΙΩΑΝΝΑΣ.

* * *

Φωτ.2

Συμπληρώνονται σήμερα, 3 Δεκέμβρη, 4 χρόνια από τη μέρα που άφησε τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος ΜΑΡΙΑ Νικ. ΤΡΙΚΑΛΗ. Η Μαρία αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή κοντά στο λαό μας, σταθερά αφοσιωμένη στις κομμουνιστικές ιδέες, στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα μου και εγώ - και στα 33 χρόνια - από τότε που χάσαμε τη μητέρα μας ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΓΚΑ - στις 20.8.1967 - τιμούσαμε κάθε χρόνο τη μνήμη της από τις στήλες του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς μου Μαρίας και της μητέρας μας Δέσποινας, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ - μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελόκηπων - 15.000 δρχ.

Νίκος Τρίκαλης

* * *

Φωτ.

Στις 11 Δεκέμβρη κλείνουν 3 χρόνια, από τις 11 Δεκέμβρη 1997, που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και σύντροφός μου ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, 100.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε αταλάντευτα, με πίστη και συνέπεια ως το τέλος της ζωής του.

Ελένη Μπούρμπουλα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του γιου μου ΠΑΝΟΥ ΒΟΤΣΑΪΤΗ, προσφέρω 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ανδρέας Βοτσαΐτης

* * *

Φωτ.

Αύριο, 4 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο της αγωνίστριας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και μαχήτριας του ΔΣΕ στον Εμφύλιο. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Χιλιόδεντρο Καστοριάς. Εζησε με την οικογένειά της ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία. Το 1988 επαναπατρίστηκαν και εγκαταστάθηκαν με τα παιδιά τους στην Αθήνα.

Νίκος Τζένας
Νίκος Τζένας
Θα τη θυμούμαστε πάντα με αγάπη.

Ο σύζυγος Νίκος

Τα παιδιά Γιώργος, Δημήτρης και Ελλη

Τα εγγόνια Μαρία, Νίκος, Σοφία και Βασιλική

Στη μνήμη της Βασιλικής Μπουτσιάδου, ο σύζυγός της Νίκος προσφέρει για το 16ο Συνέδριο 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αδικοχαμένου στο ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα» ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ, ο Γιώργος Κοντός από Κάμπο Ικαρίας προσφέρει 10.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Στις 7 Νοέμβρη 2000 χάσαμε έναν σύντροφο και φίλο από τις Σέρρες, τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΜΠΑΝΗ. Γεννήθηκε το 1948. Σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, καταδιωκόμενος για τις δημοκρατικές ιδέες του, έφυγε για τη Θεσσαλονίκη, άγνωστος μέσα σε αγνώστους, με την ελπίδα να βρει δουλιά για να συντηρήσει τη γριά μητέρα του και τον μικρό αδερφό του. Η πολιτική κατάσταση της εποχής εκείνης, στην οποία αντιστεκόταν, τον έκαναν σύντομα γνωστό και στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης. Ο μόνος δρόμος που του απόμεινε ήταν η μετανάστευση.

Ως μέλος του ΚΚΕ, πιστός και τίμιος αγωνιστής, αγωνίστηκε από Επιτροπές και Κοινότητες για τα δικαιώματα του μετανάστη, για ένα καλύτερο αύριο και για μια Ελλάδα δημοκρατική και ανεξάρτητη. Το όραμά του ήταν η ειρήνη, η λαϊκή δημοκρατία και ο σοσιαλισμός.

Σύντροφε Γιάννη, θα μας λείψεις. Είσαι μακριά και όμως κοντά μας σε κάθε αγώνα.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Γερμανίας, 700 γερμανικά μάρκα προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Οι φίλοι και σύντροφοί του από το Σβέτζιγκεν Γερμανίας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΗΛΙΑΔΗ από το Κιλκίς, ταγματάρχη του ΔΣΕ, ο οποίος έπεσε στην ιστορική μάχη του Πύργου Κοτύλης του Γράμμου, καθώς και στη μνήμη των τριών μαχητών του νέου «Ζάλογγου» της σύγχρονης ιστορίας μας και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, 20.000δρχ.


Χρήστος Ηλιάδης, Θεσσαλονίκη

* * *

Φωτ.

Στις 13 Οκτώβρη, έφυγε από κοντά μας ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ. Το 1935 σε ηλικία 15 χρόνων οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με τις πρώτες ομάδες του ΕΛΑΣ. Πολύγλωσσος όπως ήταν, υπηρέτησε στο Γενικό Επιτελείο του ΕΛΑΣ, ως ανθυπολοχαγός και συμμετείχε στην υποδοχή και συνοδεία όλων των αποστολών των ξένων χωρών, οι οποίες έρχονταν στην κατοχική Ελλάδα.

Μαζί με τον Αρη Βελουχιώτη, αμφισβήτησαν τη Συμφωνία της Βάρκιζας και βγήκαν στο βουνό για νέο ξεκίνημα. Σε μάχη που έγινε στην Καλή Βρύση Καστοριάς, πιάστηκε από Αγγλους και ταγματασφαλίτες. Δικάστηκε 12,5 χρόνια φυλακή και πέρασε από τη Γιούρα, το Ιτζεδίν, τις φυλακές της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων, της Ζακύνθου, από το Γεντί Κουλέ. Στάθηκε παλικάρι σε όλες τις δοκιμασίες.

Αφιέρωσε ολοκληρωτικά τη ζωή του στο λαϊκό κίνημα και στον αγώνα για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, που αποτελούν το μόνο σίγουρο μέλλον του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, όπως πίστευε.

Αντί για μνημόσυνο, η γυναίκα του Αναστασία, τα παιδιά του Γιάννης και Κωνσταντία, τα εγγόνια του Νίκος και Νατάσσα, προσφέρουν για το 16ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, 60.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη»

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΡΤΑΤΣΙΑΝΗ, με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τότε που έφυγε από κοντά μας, προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Μαρία Καρακασίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ ως το θάνατό του, προσφέρω για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, 10.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.


Αννα Σαββίδου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τις 4 Ιούλη 1997, που έφυγε, πολύ νέα, για το μακρινό και αγύριστο ταξίδι η αγαπημένη μας ανιψιά ΓΑΛΗΝΗ ΣΕΧΙΔΗ. Γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1973 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η οικογένεια Νίκου Αγιοστρατίδη

* * *

Φωτ.2

Στις 2 Γενάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας - τόσο πρόωρα στα 44 χρόνια του - ο πολυαγαπημένος μου γιος και αξέχαστος σύζυγος ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΣΑΡΗΣ, γιατρός παθολόγος, μέλος του ΚΚΕ.

Ο απέραντος πόνος μας για το θάνατο του Κώστα, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με το θάνατο της μητέρας του ΘΕΟΠΟΥΛΑΣ ΠΙΤΣΑΡΗ, η οποία δεν άντεξε την απώλεια του μονάκριβου γιου της και «έφυγε» 4 μήνες μετά απ' αυτόν, στις 14 Μάη 1996.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τις μορφές των αγαπημένων μας.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Συνοικισμών Τρικάλων, 30.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΕΠΠ.

Ο πατέρας του Κώστα και σύζυγος της Θεοπούλας, Βασίλης Πιτσαρής

Η σύζυγος του Κώστα, Ρούλα Πιτσαρή

* * *

Φωτ.


Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Παν. ΚΑΡΑΣΤΡΑΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Δέσποινα

Τα παιδιά Τάκης και Αθηνά

* * *

O Συμεών Τίρχας από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας προσφέρει 18.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΡΗΓΟΡΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΡΚΑΔΗ, του εξαδέλφου του αντιστασιακού ΚΛΗΜΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, καθώς και στη μνήμη των συγχωριανών του αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ και της αγαπητής εξαδελφούλας του ΚΙΤΣΑΣ Κερκάδη - ΣΙΔΕΡΗ.

Εύχεται επιτυχία στις εργασίες του 16ου Συνεδρίου και απομόνωση του ρεβιζιονισμού.

* * *

Φωτ.

Ο Χρυσόστομος Ορφανός προσφέρει για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 30.000 δρχ., στη μνήμη του αδελφού του ΣΤΕΛΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ.

* **

Ο Δημήτρης Χατζηνικολής προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα του ΚΑΡΙΟΦΥΛΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου της ζωής μου ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Νταμαράκια» Αιγάλεω, 20.000 δρχ.


Ολγα Κυριαζοπούλου

* * *

ΦΩτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΟΛΟΦΩΤΙΑ, προσφέρουμε 35.000 δρχ. στη ΝΕ Καρδίτσας και ευχόμαστε επιτυχία στις εργασίες του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της Μάνθος

Η κόρη της Βάσω

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΒΟΥΛΑΣ Μπαζίγου - ΓΑΛΥΦΑ, αγωνίστριας των λαϊκών αγώνων από την εποχή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του ΚΚΕ, ο αδελφός της Γιώργος Μπαζίγος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Παλαιάς Κοκκινιάς, 50.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΥ, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του Νικολέτα και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 50.000 δρχ., 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 30.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Γαλατσίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου μου ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΤΟΒΑ, πρωτοπόρου σε όλους τους αγώνες, του άλλου φίλου μου ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΧΑ, μαχητή του ΔΣΕ στον Εμφύλιο και του ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΕΪΖΑ, οι οποίοι έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, 15.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Αθανάσιος Αντωνιάδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ο οποίος έδωσε τη ζωή του στις 18 Απρίλη 1947 στον αγώνα για τα ωραία ιδανικά του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ.


Οικογένεια Ι. Θεοδωρίδη

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι πέθαναν πρόσφατα και οι οποίοι ως το τέλος της ζωής τους παρέμειναν πιστοί στα ιδανικά και τους αγώνες του ΚΚΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΡΕΤΣΙΟΥ αντισυνταγματάρχη ε.α., ΝΙΚΟΥ ΤΖΕΝΑ αξιωματικού του ΕΛΑΣ, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης για το 16ο Συνέδριο και εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους.

Βασίλης Σακέττας

* **

Φωτ.

Αύριο, 4 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του προσφέρει 5.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».


















ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-12-31 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-12-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-11-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-10-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-10-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ