Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σε έξι χρόνια θα... εξαλειφθεί η διπλοβάρδια

Υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης μοίρασε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Φιλ. Πετσάλνικος, που επισκέφτηκε το Ηράκλειο Κρήτης και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στελέχη της εκπαίδευσης. Ο υφυπουργός Παιδείας εξήγγειλε νέο πενταετές στεγαστικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το 2ο ΕΠΕΑΕΚ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να λειτουργούν όλα τα σχολεία του νομού σε πρωινή βάρδια. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η διπλοβάρδια δε θα εκλείψει από το Ηράκλειο πριν το 2006.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κατά το εξαετές πρόγραμμα 1995-2000 παραδόθηκαν 557 αίθουσες και διατέθηκαν 18 δισ. και έχουν στεγαστεί σε δικό τους κτίριο 63 σχολικές μονάδες από τις οποίες 25 νηπιαγωγεία, 21 δημοτικά και 17 γυμνάσια και λύκεια. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από το υπουργείο Παιδείας στην κατασκευή εργαστηρίων φυσικών επιστημόνων σε 29 από τα 33 λύκεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, υπήρξε και περίπτωση που το εργαστήριο εξασφαλίστηκε από το διπλανό γυμνάσιο το οποίο με τη σειρά του έμεινε χωρίς εργαστήριο. Η λύση του προβλήματος της διπλοβάρδιας όπως φαίνεται δε σημαίνει και οριστική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην πόλη. Ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δε λείπουν οι περιπτώσεις όπου σχολεία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα σπίτια ή μαγαζιά, ενώ ακραίο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση δημοτικού σχολείου το οποίο στεγάζεται σε δύο αντικριστά κτίρια τα οποία χωρίζει ο δρόμος στον οποίο κάνουν διάλειμμα οι μικροί μαθητές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ