Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανοδος της «ΕΣΑΚ - ΔΕΕ - Συνεργαζόμενοι»

Σημαντική άνοδο σε ψήφους και σε έδρες σημείωσαν οι δυνάμεις «ΕΣΑΚ - ΔΕΕ - Συνεργαζόμενοι» στις εκλογές που έγιναν στην ΕΛΜΕ Λάρισας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα η παράταξη της «ΕΣΑΚ - ΔΕΕ - Συνεργαζόμενοι» έλαβε 267 ψήφους, ποσοστό 19% και 2 έδρες από 124 ψήφους, ποσοστό 14,6% και 1 έδρα που είχε λάβει στις εκλογές του 1999. Οσον αφορά στ' αποτελέσματα των άλλων παρατάξεων, η ΠΑΣΚΕ έλαβε 647 ψήφους, ποσοστό 46% και 4 έδρες από 382 ψήφους, ποσοστό 45% και 4 έδρες που είχε και η ΔΑΚΕ έλαβε 493 ψήφους, ποσοστό 35% και 3 έδρες, από 341 ψήφους, ποσοστό 40% και 4 έδρες που είχε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των καθηγητών στις φετινές εκλογές ήταν αυξημένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι συμμετείχαν 897 εκπαιδευτικοί και φέτος 1.564.

Σε ανακοίνωση για τ' αποτελέσματα των εκλογών, αλλά και τη σημαντική άνοδο των δυνάμεών της, η «ΕΣΑΚ - ΔΕΕ - Συνεργαζόμενοι» επισημαίνει: «Η άνοδος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ - Συνεργαζόμενοι δείχνει τη ριζοσπαστική στροφή στο εκλογικό σώμα των καθηγητών. Η συνεπής στάση της παράταξης και η αταλάντευτη πάλη της ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ήταν οι βασικοί λόγοι της αύξησής μας σε ψήφους και σε έδρες.

Η αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές είναι για μας θετικό γεγονός. Επισημαίνουμε ταυτόχρονα ότι αυτό θα πρέπει να μετατραπεί σε αγωνιστική διεκδίκηση και προοπτική απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται σε ασφαλιστικό και οικονομικά. Η ενότητα και η συσπείρωση που αναπτύχθηκε γύρω από τις θέσεις μας αποτελεί για μας υποχρέωση να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά στην ίδια πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ