Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία σε όλη τη χώρα

Ταξικό καθήκον κάθε εργαζόμενου η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

Χρέος απέναντι στην τάξη και την οικογένειά του αποτελεί για κάθε εργαζόμενο της χώρας η συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που ξεκινά σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά και η ολόπλευρη δράση για την επιτυχία των απεργιακών διαδηλώσεων. Η μαζικοποίηση των απεργιακών φρουρών, η αχρήστευση των απεργοσπαστικών μηχανισμών εργοδοσίας και εργατοπατέρων, η κινητοποίηση μέχρι τελευταία στιγμή για να «βουλιάξουν» οι τόποι συνάντησης των σημερινών και αυριανών απεργιακών συγκεντρώσεων, η μαχητική διαδήλωση με τα πανό, τα συνθήματα και τις σημαίες του ΠΑΜΕ.

Η δυναμική της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης καταγράφεται και πάνω στην αγωνιστική συμπαράταξη της εργατικής τάξης με τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές - σπουδαστές, τις γυναίκες, συνολικά τα μέλη των λαϊκών οικογενειών, τους φιλειρηνιστές, όλους εκείνους που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΥΕ, ενώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα, γιατί η ικανοποίηση των συμφερόντων τους, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού περνά μέσα από την αμφισβήτηση, την οργάνωση και την ανατροπή, τελικά, της πολιτικής που υπηρετεί την πλουτοκρατία.

Ακόμα περισσότερο, τη σημασία και τη δυναμική της 48ωρης απεργίας που ξεκινά σήμερα ομολογούν με τον έναν ή άλλον τρόπο όλοι εκείνοι που εδώ και βδομάδες πολεμούν την προετοιμασία της: εργοδοσία, εργατοπατέρες, αστικά ΜΜΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου που τρέμουν για τον αντίχτυπο που έχει ως προωθημένη, οξυμένη μορφή πάλης, στις εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις. Φοβούνται, γιατί είναι βήμα στο να σπάσει ο φόβος, να ενισχυθούν οι συλλογικές διαδικασίες, η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, να απαξιωθούν κι άλλο οι εργατοπατέρες που πλειοψηφούν σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τα «παπαγαλάκια» των καπιταλιστικών δημοσιογραφικών ομίλων. Φοβούνται για το πλαίσιο, το περιεχόμενο της απεργίας, κόντρα στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια, που καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, να παλέψουν ώστε να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

Ολοι αυτοί οι φόβοι της αστικής τάξης μπορούν να μετατραπούν σε αληθινούς εφιάλτες. Οσο μεγαλώνει η δύναμη του εργαζόμενου λαού, τόσο η πλουτοκρατία θα λυσσομανάει για να λυγίσει την πάλη του, μαρτυρώντας πόσο την τρομάζει η αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική οργάνωση της λαϊκής πάλης. Ακόμα μια απόδειξη ότι η επιτυχία της απεργίας που ξεκινά σήμερα μπορεί και πρέπει να συμβάλει αποφασιστικά στην ανασύνταξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ