Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μια επιστολή από τη MULTICHOICE

Στο θέμα του αγροτικού καναλιού του υπουργείου Γεωργίας που θα μεταδίδεται μέσω της MULTICHOICE επανέρχονται με επιστολή προς την εφημερίδα μας οι εκπρόσωποι της εταιρίας και με αφορμή σχετικό δημοσίευμά μας. Στην επιστολή σημειώνεται:

Πρώτον, η εταιρία «είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να μεταδώσει το αγροτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα (...) μόνο για δύο χρόνια». Παράλληλα, διευκρινίζεται πως «αυτό όμως δε σημαίνει ότι το αγροτικό πρόγραμμα θα πάψει να υπάρχει μετά τα δύο έτη», αλλά με βάση το νόμο «οι αδειούχοι μπορούν να υποχρεωθούν έναντι εύλογου τιμήματος να μεταδώσουν τα προγράμματα νέων διαχειριστών προγραμμάτων». Αν μάλιστα, όπως εξηγούν, «το πρόγραμμα θα είναι πετυχημένο», «ενδεχόμενα οι Αδειούχοι (σ.σ. δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η MULTICHOICE) να επιδιώξουν χωρίς αμοιβή ή ακόμα και έναντι τιμήματος προς το υπουργείο Γεωργίας, να το εντάξουν στα προγράμματά τους».

Δεύτερον, σημειώνουν πως το «συμπέρασμα ότι μετά τη λήξη του αγροτικού προγράμματος, θα μείνουν στην εταιρία μας 200.000 πελάτες, στηρίζεται στην προϋπόθεση ότι οι αγρότες θα ήταν πελάτες της MULTICHOICE, προϋπόθεση που δεν υφίσταται», αφού «οι αγρότες θα έχουν πρόσβαση στο αγροτικό πρόγραμμα χωρίς να είναι πελάτες της MULTICHOICE».

Τρίτον, η εταιρία επισημαίνει ότι η MULTICHOICE «δεν έχει οποιοδήποτε συμφέρον στην κατασκευή και εισαγωγή των αποκωδικοποιητών του υπουργείου Γεωργίας και ούτε εξέφρασε, ούτε εκφράζει, ούτε θα εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή των συγκεκριμένων αποκωδικοποιητών».

Εμείς σε όλα τα παραπάνω δεν έχουμε να παρατηρήσουμε κάτι. Αυτό που είχαμε σημειώσει στο σχετικό δημοσίευμα είναι το γεγονός ότι οι αγρότες - κάτοχοι των 200.000 αποκωδικοποιητών που θα παραλάβουν δωρεάν από το υπουργείο Γεωργίας για να παρακολουθούν δωρεάν το αγροτικό πρόγραμμα, είναι «εν δυνάμει» αυριανοί πελάτες της MULTICHOICE, με την έννοια ότι η κατοχή του αποκωδικοποιητή τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιλογή να εγγραφούν στο συνδρομητικό κανάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ