Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Δολοφονίες αμάχων και προετοιμασία «εκλογών»

Απο κηδεία άλλου ενός θύματος της αμερικανοΝΑΤΟικής κατοχής
Απο κηδεία άλλου ενός θύματος της αμερικανοΝΑΤΟικής κατοχής
ΧΟΣΤ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζονται τα εγκλήματα εκ μέρους της αμερικανο - ΝΑΤΟικής κατοχής στο Αφγανιστάν, με τέσσερις ακόμα άοπλους μαθητές να χάνουν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Γκουρμπούζ της επαρχία Χοστ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, αρχικά ειπώθηκε ότι οι νεκροί ήταν «μαχητές των Ταλιμπάν», στη συνέχεια ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι στο όχημα εναντίον του οποίου άνοιξαν πυρ οι κατοχικές δυνάμεις επέβαιναν μαθητές που ήταν τελικά και τα θύματα. Το ΝΑΤΟ τελικά υποστήριξε ότι οι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σε «ανταλλαγή πυρών, μεταξύ ΝΑΤΟικών δυνάμεων και μαχητών των Ταλιμπάν». Τα παιδιά που ανήκαν στην ίδια οικογένεια, ήταν ηλικίας από 12 έως 19 ετών και σύμφωνα με μαρτυρίες απλά δε σταμάτησαν στο σήμα των δυνάμεων κατοχής με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Το βράδυ της Δευτέρας έχασε τη ζωή του από πυρά των Ταλιμπάν και ο δήμαρχος της Κανταχάρ, την ώρα που προσευχόταν.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν έχει αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή ακόμα μίας εκλογικής παρωδίας, αυτή τη φορά για την ανάδειξη των μελών του αφγανικού Κοινοβουλίου, που έχουν οριστεί για τις 18 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τις αρχές, χτες ξεκίνησε η εγγραφή των υποψηφίων με στόχο τη δήθεν «αποφυγή κρουσμάτων νοθείας».

Την ίδια στιγμή, στο Πακιστάν άρχισαν μαζικές απολύσεις στις τάξεις της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών, με εντολή της κυβέρνησης, μετά και την έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με τις ευθύνες για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Μπεναζίρ Μπούτο το Δεκέμβρη του 2007. Σύμφωνα με την έκθεση, η δολοφονία της μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν προστατευόταν αποτελεσματικά, ενώ έδειξε ολιγωρία και στη συνέχεια αποδίδοντας ευθύνες στην πακιστανική αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για την καταστροφή στοιχείων και παρακώλυση των ερευνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ