Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μέτρα διευκόλυνσης του κεφαλαίου

MOΣΧΑ.-- Την «απελευθέρωση» των Ρώσων επιχειρηματιών απ' την περιττή χαρτούρα της γραφειοκρατίας υποσχέθηκε χτες, μιλώντας στη βουλή, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοινώνοντας την άρση ποικίλων γραφειοκρατικών εμποδίων που αναστέλλουν ή περιορίζουν τις διαθέσεις των επιχειρηματιών για δράση.

Ετσι υποτίθεται πως θα γίνουν «παρελθόν» χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης κατασκευαστικών έργων και το ατέρμονο πλήθος πιστοποιητικών υγείας που χρειάζονται π.χ. αγρότες και κτηνοτρόφοι προτού προωθήσουν στην αγορά τα προϊόντα τους. «Για κάθε κιλό κρέας που παράγει ένας κτηνοτρόφος θα πρέπει να έχει μαζέψει αρκετά κιλά γραφειοκρατικής χαρτούρας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ισχυριζόμενος πως η υπερβολική γραφειοκρατία «μπορεί να έχει θανάσιμες επιπτώσεις», φέρνοντας ως παραδείγματα το πολύνεκρο περσινό δυστύχημα στο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Ρωσίας και τη φωτιά σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη Περμ με πάνω από 200 νεκρούς.

Σε άλλο σημείο ο Βλ. Πούτιν επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησής του παραμένει η κατά 50% μείωση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού (που ανέρχονται στο 6%) ως το 2012 και η εφαρμογή μιας «υπεύθυνης οικονομικής πολιτικής ώστε να μη χάσει η Ρωσία την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ