Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Αμείωτο κύμα ταξικής αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο

Κατά δεκάδες φτάνουν τα μηνύματα συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανταποκρίνονται στην καμπάνια της ΠΣΟ

Από την Παγκόσμια Μέρα Συνδικαλιστικής Δράσης της ΠΣΟ πέρυσι τον Απρίλη
Από την Παγκόσμια Μέρα Συνδικαλιστικής Δράσης της ΠΣΟ πέρυσι τον Απρίλη
«Φουντώνει» καθημερινά το κύμα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο απέναντι στους αγώνες της ελληνικής εργατικής τάξης, μπροστά και στη 48ωρη απεργία. Η καμπάνια αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) συναντά πρωτοφανή και άμεση ανταπόκριση από ομοσπονδίες και συνδικάτα, που εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και που στέλνουν το μήνυμα ότι παίρνουν δύναμη, αντλούν ελπίδα από τους αγωνιζόμενους εργάτες στην Ελλάδα, που συσπειρώνονται και παλεύουν με το ΠΑΜΕ.

Χρειάζεται συντονισμένη αντιμονοπωλιακή δράση

«Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την όλη κατάσταση στην Ελλάδα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες σας που είναι και δικοί μας αγώνες. Ξέρουμε ότι οι στόχοι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών σε όλη την Ευρώπη είναι κοινοί και γι' αυτό χρειάζεται ο συντονισμός των αγωνιστών συνδικαλιστών στην Ευρώπη και τον κόσμο», τονίζει το Συμβούλιο Εργαζομένων του Τυπογραφείου «Frankfurter Societaet».

Το Συνδικάτο SEKO Klubb 119, που οργανώνει όλους τους οδηγούς στο μετρό της Στοκχόλμης, επισημαίνει: «Απαιτούμε μαζί σας να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα. Είμαστε στο πλευρό σας ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου».

«Εκφράζουμε την αδελφική μας αλληλεγγύη στη 48ωρη γενική απεργία. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας», λέει το Εθνικό Συνδικάτο Εργαζομένων στους Σιδηρόδρομους Πορτογαλίας (ΝRWTU Portugal). Τη μαχητική της αλληλεγγύη στους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων εκφράζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Πορτογαλίας (FEVICCOM).

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων από τη χώρα των Βάσκων (LAB) στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα της εργατικής τάξης της Ελλάδας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που παίρνουν η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ. «Θέλουν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση», σημειώνουν και τονίζουν πως γι' αυτούς τους λόγους ο αγώνας των εργαζομένων στην Ελλάδα έχει σημασία για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Το Αυτόνομο Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης στηρίζει τον αγώνα των Ελλήνων εργατών και των ταξικών τους οργανώσεων, του ΠΑΜΕ, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών κυβερνήσεων.

Η Ελληνική Κοινότητα Εργαζομένων Δανίας με ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων, με αφορμή τη 48ωρη απεργία στις 21 και 22 του Απρίλη, «διαμαρτύρεται έντονα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στο εργασιακό αλλά και για άλλα μέτρα που παίρνονται ή θα παρθούν από την ελληνική κυβέρνηση με τη στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τα μέτρα που παίρνονται δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας, όπως λέει, αλλά στην προστασία των κερδών και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ εκβιάζουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι».

Είμαστε στο πλευρό σας

Η Γενική Ενωση Παλαιστίνιων Εργατών στο μήνυμά της αναφέρει: «Με την ευκαιρία της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 21-22 του Απρίλη που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την υποστήριξη και την πλήρη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα σας για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Παρά τις δυσκολίες που περνάνε η εργατική τάξη και ο λαός της Παλαιστίνης ενώνουμε τη φωνή μας με το δίκαιο αγώνα σας για αξιοπρεπή εργασία και ζωή».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εργάτες και το ΠΑΜΕ ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης. Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος οι εργάτες θα πετύχουν το στόχο τους», σημειώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Δασκάλων (FISE).

«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Καθηγητών Νικαράγουας (FEPDES), απαιτώντας παράλληλα την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, να σταματήσουν οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών και να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόζει τις οδηγίες της ΕΕ που οδηγούν στη συγκέντρωση του πλούτου σε βάρος των εργαζομένων. «Στους αγώνες σας θα είμαστε στο πλευρό σας», καταλήγει.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Συνδικάτων Πακιστάν (NTUF - Pakistan), όπως αναφέρει σε επιστολή της, έκανε σύσκεψη σχετικά με την κατάσταση των εργατών στην Ελλάδα ενώ εκφράζει την καταδίκη της για τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, «την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων. Στηρίζουμε τη 48ωρη απεργία των εργατών στην Ελλάδα».

Η Διεθνής Ενωση Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών (UIS-SP-S) εκφράζει την αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας «ενάντια στις αντιλαϊκές αλλαγές στην ασφάλιση, στην ελαστική απασχόληση, στην αύξηση της ανεργίας. Και χαιρετίζει το ΠΑΜΕ για τη συνεπή αγωνιστική του στάση...».

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βραζιλίας (CGTB) εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Ελληνες εργαζόμενους, στους αγώνες που δίνουν και μπροστά στη 48ωρη απεργία που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για αυξήσεις στους μισθούς (2024-07-11 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» στην Αθήνα (2024-06-29 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στην απεργία των μεταλλεργατών της Τουρκίας (2020-01-31 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του «Athens Ledra» (2016-12-28 00:00:00.0)
Ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας η αλληλεγγύη (2013-01-26 00:00:00.0)
Υψωσαν ασπίδα ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς (2012-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ