Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Απαιτούν κλαδική σύμβαση πείνας

Να εφαρμοστούν άμεσα και στον ιδιωτικό τομέα, όσα η κυβέρνηση αποφάσισε για το Δημόσιο αξιώνουν οι κλινικάρχες

«Πάγωμα μισθών και πάσης φύσεως επιδομάτων για μια διετία. Κατάργηση μειωμένου ωραρίου για καθαρίστριες, χειριστές, παρασκευαστές, προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατάργηση επιπλέον άδειας για χειριστές. Κατάργηση δεκαήμερης άδειας για ΜΕΘ, χειρουργεία κλπ. Κατάργηση των αργιών της Μεγάλης Παρασκευής και της Καθαρής Δευτέρας»!

Τις απαιτήσεις αυτές - που επιβεβαιώνουν την αμείωτη κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, αλλά και τον επικίνδυνο ρόλο όσων προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους εργαζόμενους εφησυχασμό - αξιώνουν οι εργοδότες της ιδιωτικής Υγείας και οι κλινικάρχες, με χτεσινή επιστολή τους για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το 2010! Οι επιχειρηματίες της Υγείας που βλέπουν όλα αυτά τα χρόνια την κερδοφορία τους να εκτινάσσεται στα ύψη, απαιτούν με πρόσχημα την κρίση να πάρουν πίσω όσα κατάκτησαν οι εργαζόμενοι του χώρου τα τελευταία χρόνια, μέσα και από την πάλη της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

«Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα έχει θέσει εκτός τροχιάς ανάπτυξης και ευημερίας τις κλινικές - μέλη των ενώσεων - συνδέσμων μας, περιορίζοντας σημαντικά τους πόρους», σημειώνουν στη σχετική τους επιστολή οι εργοδότες, κλαψουρίζοντας για την κερδοφορία τους που απειλείται. Πρόκειται για επιχειρήσεις που θησαυρίζουν από τη δουλειά των εργαζόμενων του χώρου και την αφαίμαξη των ασθενών την ώρα της ανάγκης, και τώρα - αποθρασυμένες και απ' την πολιτική της στήριξης των επιχειρήσεων Υγείας απ' τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - απαιτούν να κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα φτηνότερους. Ενδεικτικό είναι ότι οι τζίροι των επιχειρήσεων Υγείας εκτινάχτηκαν από 574 εκατ. ευρώ το 1998, σε 1.985 εκατ. ευρώ το 2008 διασφαλίζοντας απίστευτα περιθώρια κέρδους. Μόνο οι ιδιωτικές κλινικές την τελευταία πενταετία εξασφάλισαν μεικτό περιθώριο κέρδους 20,6%.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΝΙΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να ξεσηκωθούν τώρα «για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας», να πάρουν μέρος στην 48ωρη απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο στο Σύνταγμα. Η ΟΣΝΙΕ, συντονισμένα μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σε ταξική κατεύθυνση θα δώσει τη μάχη για την υπογραφή κλαδικής και εθνικής ΣΣΕ που να υπερασπίζεται και να διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια στις απολύσεις, για σταθερή και πλήρη δουλειά για όλους, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Μόνη απάντηση η απεργία!

Σε σχετικό σχόλιο, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Αν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν επιφυλάξεις για τη 48ωρη απεργία η στάση των εργοδοτών της ιδιωτικής υγείας πρέπει να άρει οποιονδήποτε φόβο. Οι εργοδότες ζήτησαν απροκάλυπτα σήμερα (σ.σ. χτες) από την ομοσπονδία και τους εργαζόμενους την κατάργηση όλων των προηγούμενων ΣΣΕ, τη μείωση μισθών για 2 χρόνια.

Η μόνη απάντηση είναι όλοι μαζικά, μαχητικά στη 48ωρη απεργία 21 - 22 Απρίλη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ