Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευχολόγια για τη δασοπυρόσβεση

Με ευχολόγια συνόδευσε χθες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την παρουσίαση, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, του σχεδίου «Δευκαλίων». Ενδεικτικό της υποβάθμισης της όλης συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στη δασοπυρόσβεση είναι ότι το κόστος της συμμετοχής τους, πέρα από το λειτουργικό που καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Αμυνας, ανέρχεται στα 720.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, στο ερώτημα για το βαθμό ετοιμότητας των 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών, απάντησε αόριστα ότι «προσπαθούμε να έχουμε τα 40 αεροσκάφη σε πλήρη ετοιμότητα», ενώ το θέμα της ενοικίασης επιπλέον μέσων, το παρέπεμψε στο Πυροσβεστικό Σώμα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνει το καλύτερο δυνατό και στο θέμα της πρόσληψης εποχικού προσωπικού.

Σε ερώτηση για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι «είμαστε καλόπιστοι, δημιουργικοί (...) θέλουμε να έχουμε μία ελεγχόμενη αισιοδοξία για τις εξελίξεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χάνουμε την αίσθηση του συσχετισμού των δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ