Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΩΚΙΔΑ
ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα

«Αυτό το νομοσχέδιο το αντεργατικό θα αποσυρθεί με αγώνα ταξικό». Με αυτό το σύνθημα οι εργαζόμενοι της Φωκίδας έστειλαν χτες το βράδυ, από την πλατεία Λαού της Αμφισσας, μήνυμα αποφασιστικότητας και αντίστασης στον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζει η κυβέρνηση κατ' εντολήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Με μπροστάρη το ταξικό εργατικό κίνημα και το Εργατικό Κέντρο της πόλης οι εργαζόμενοι της Αμφισσας απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, κανένα κοινωνικό διάλογο της απάτης, καμία υποχώρηση.

«Μπροστά στη φωτιά που προσπαθεί να ανάψει η κυβέρνηση για να κάψει ό,τι με αίμα κέρδισε η εργατική τάξη, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί απλώς να διαπιστώνει το μέγεθος της καταστροφής που έρχεται», τόνισε ο Γιάννης Γκελαούζος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, στην ομιλία του και συνέχισε: «Η κυβέρνηση μας κήρυξε τον πόλεμο και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Στη φωτιά της κυβέρνησης να ανάψουμε τη φωτιά της ταξικής πάλης. Παίρνοντας για παράδειγμα τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη, πρέπει και τώρα όλοι μας να πάρουμε αγωνιστικά μέρος στην απεργία της 7ης Δεκέμβρη».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων ΦωκίδαςΘανάσης Αγγελέτος, ενώ διαβάστηκε το ψήφισμα καταδίκης του εργατικού τερατουργήματος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμφισσας και της ΕΛΜΕ Φωκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ