Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Πρόγραμμα «εθελούσιων»... απολύσεων

Σε πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» προχωράει η διοίκηση της Γενικής Τράπεζας, στα πλαίσια μιας «ξεκαθάρισης» του προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδια ξεπουλήματός της από την καινούρια χρονιά.

Το πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου» της Τράπεζας προβλέπει την αποχώρηση έως και το 10% του προσωπικού από τους περίπου 1.600 εργαζόμενους σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν τραπεζοϋπάλληλοι από 55 ετών και πάνω. Είναι εμφανές ότι η διοίκηση προσπαθεί να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους με μεγάλα οικονομικά και άλλα δικαιώματα.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, κίνητρο για την αποχώρηση είναι η καταβολή του 40% των μεικτών αποδοχών τους για τη χρονική περίοδο από την ημερομηνία αποχώρησης μέχρι την κανονική συνταξιοδότησή τους. Ακόμα, η προβλεπόμενη αποζημίωσή τους και η κάλυψη από την Τράπεζα των εισφορών κυρίας και επικουρικής ασφάλισης εργοδότη και εργαζόμενου. Δυνατότητα αξιοποίησης του κινήτρου έχουν και οι μητέρες με ανήλικο παιδί γεννημένες μέχρι 31/12/1951, για τις οποίες προβλέπεται μειωμένη σύνταξη και καταβολή με προσαύξηση κατά 70% της νόμιμης αποζημίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ