Παρασκευή 23 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ
Εντοπίστηκε ακυβέρνητο σκάφος με πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες, λίγη ώρα μετά το δράμα που έζησαν στη θάλασσα, βλέπουν τις κάννες...

Eurokinissi

Οι πρόσφυγες, λίγη ώρα μετά το δράμα που έζησαν στη θάλασσα, βλέπουν τις κάννες...
Ακυβέρνητο σκάφος που μετέφερε 35 πρόσφυγες (18 γυναίκες, 17 άνδρες, οι περισσότεροι Σομαλοί και λίγοι Αφγανοί, στην πλειοψηφία τους γεννημένοι περί το 1990) εντόπισαν προχτές βράδυ ανοιχτά της Αλοννήσου, άνδρες του Λιμενικού. Το σκάφος με σημαία Ουκρανίας είχε ξεκινήσει από την Τουρκία.

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε στη στεριά όπου εκτυλίχτηκαν οι γνωστές σκηνές, με οπλισμένους μασκοφόρους άντρες του Λιμενικού να περιζώνουν τους δύσμοιρους και εξαντλημένους πρόσφυγες, τάχα ότι αποτελούσαν κίνδυνο, δείγμα του πώς αντιμετωπίζει η ΕΕ, οι μηχανισμοί καταστολής τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Οι τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Βόλου. Οι πρόσφυγες εξετάστηκαν ιατρικώς στο Κέντρο Υγείας Αλοννήσου και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υποδοχής της νομαρχίας. Εκεί επρόκειτο να επανεξεταστούν από γιατρούς, να σιτιστούν και να φιλοξενηθούν, τουλάχιστον για χτες βράδυ.

Σήμερα αναμένεται να τους επισκεφτεί κλιμάκιο του ΠΑΜΕ.

Ελεγχόμενη μετανάστευση: Μέσο για την κερδοφορία του κεφαλαίου

«Είναι φανερό ότι η ΕΕ, παρά την παρούσα οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, έχει μπροστά μια μακροπρόθεσμη δημογραφική πρόκληση. Εστω και αν τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλά, έχουμε επίσης ένα γηράσκοντα πληθυσμό. Αν είναι να διασφαλίσουμε την ευημερία μας, χρειάζεται να ανοίξουμε περισσότερους νόμιμους δρόμους προς την Ευρώπη».

Πόσο πιο καθαρά να πει η Κομισιόν το πώς και γιατί χρειάζεται συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών στην επικράτειά της; Σε σημείωμα που δημοσιοποίησε στις 20 Απρίλη 2010 σχετικά με το λεγόμενο Πρόγραμμα της Στοκχόλμης και στην ενότητα για τις «μεταναστευτικές ροές», το πώς θα τις χειριστούν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Εξ ου και μιλούν για «υποδοχή και διαμονή υπηκόων τρίτων κρατών για εποχιακή απασχόληση», όχι για μόνιμα. Να ορίζουν δηλαδή πόσους και για πόσο τους χρειάζονται, βάζοντάς τους δίπλα στα εκατομμύρια των ιθαγενών ανέργων, προκειμένου να διατηρούν υψηλή την ανεργία, φθηνά τα μεροκάματα, και τον έναν κακοπληρωμένο ημιαπασχολούμενο απέναντι και ενάντια στον άλλον, με διασπασμένο το μέτωπο συνολικά των εργαζομένων, αποπροσανατολισμένους τους τελευταίους για τα πραγματικά αίτια της μιζέριας τους, ακριβώς όπως βολεύει την πλουτοκρατία.

Για όσους πρόσφυγες δεν χρειάζονται, ακόμα και για ανήλικους, η Κομισιόν προωθεί μέτρα - «μακροχρόνιες λύσεις όπως επιστροφή και επανένταξή τους στις χώρες καταγωγής τους». Επίσης, την ενδυνάμωση της ευρωενωσιακής υπηρεσίας ελέγχου των συνόρων FRONTEX.

Θυμίζουμε ότι το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης με εναρμόνιση και ομογενοποίηση των εθνικών νομοθεσιών, την ενδυνάμωση των υπαρχόντων κατασταλτικών μηχανισμών και τη δημιουργία νέων σε επίπεδο ΕΕ, προωθεί ένα πρωτοφανές αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται τα καραβάνια ξεριζωμένων και τα ναυάγια (2022-09-23 00:00:00.0)
Να απεγκλωβιστούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες (2018-04-03 00:00:00.0)
Πέθανε ο πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε (2017-04-11 00:00:00.0)
Συναντήσεις για τους πρόσφυγες (2016-08-25 00:00:00.0)
Απλώνουν αντιμεταναστευτικό «φράκτη» στα σύνορα (2011-05-15 00:00:00.0)
Νέα υπόθεση με λαθρομετανάστες (2001-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ