Παρασκευή 23 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Στον ... αέρα η τελική κατάταξη

Ανατροπή σκηνικού όσον αφορά τις ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Β' κατηγορία ενδέχεται να υπάρξει τις αμέσως προσεχείς ημέρες μετά την καταγγελία που έκανε χτες στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας ο πρόεδρος του Λιβαδειακού (μία από τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν) Γ. Κομπότης, για αντικανονική συμμετοχή του παίκτη της Ξάνθης Σπύρου Βάλλα στο παιχνίδι των ακριτών με τον Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική. Οι Ξανθιώτες σε αυτό το παιχνίδι είχαν επικρατήσει με 4-2 και εξασφάλισαν την παραμονή τους έναντι του Λιβαδειακού που η νίκη του στη Λάρισα με 2-1 έμεινε χωρίς αντίκρισμα. Οπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των Βοιωτών, ο αμυντικός της ακριτικής ομάδας στο συγκεκριμένο ματς είχε 10 κίτρινες και όχι 9, κάτι που σημαίνει ότι η συμμετοχή του ήταν αντικανονική. Οπως εξήγησε, οι Ξανθιώτες δεν μέτρησαν την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο παίκτης στον αγώνα με τον Αρη στην 20ή αγωνιστική όταν και είχε αποβληθεί. Για το λόγο αυτό, την επόμενη βδομάδα ο Λιβαδειακός αναμένεται να καταθέσει ένσταση στην Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας.

Από την πλευρά τους, στην Ξάνθη έκαναν λόγο για την αλλαγή του κανονισμού εδώ και μερικά χρόνια, που θέλει να μην προσμετράτε η πρώτη κίτρινη σε παίκτη ο οποίος μετέπειτα αποβάλλεται, ενώ επικαλούνται και το λευκό ποινολόγιο παικτών που τους ανακοίνωσε η ίδια η διοργανώτρια αρχή

Αν επιβεβαιωθούν πάντως τα όσα υποστηρίζει ο Λιβαδειακός, αλλάζουν όλα τα δεδομένα όσον αφορά τις θέσεις του υποβιβασμού, αφού η Ξάνθη θα μηδενιστεί, θα χάσει τους βαθμούς της νίκης στο Καυταντζόγλειο και φυσικά στη Σούπερ Λίγκα θα παραμείνει ο Λιβαδειακός. Με βάση τις καινούριες εξελίξεις, η Σούπερ Λίγκα από την πλευρά της δεν επικύρωσε συνολικά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά μόνο τις θέσεις 2-5, προκειμένου να αρχίσουν κανονικά τα πλέι οφ από την Τετάρτη.

  • Με πρόστιμο 103 χιλ. ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Με 25 χιλ. ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για επεισόδια οπαδών του που έγιναν στον αγώνα με τον Αρη.
  • Καμιά αλλαγή καταστατικού όσον αφορά την επιλογή προέδρου για τη Λίγκα των ομάδων δεν πρόκειται να υπάρξει καθώς στο χτεσινό ΔΣ δε συζητήθηκε η άποψη που ήθελε το νέο πρόεδρο να προέρχεται από χώρο εκτός των ΠΑΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ