Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Στις 19 Μάη στείλε μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης

Η αντιλαϊκή θύελλα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται από καλοπληρωμένους τηλεαστέρες, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοκαθηγητάδες, πρέπει να βρει σθεναρή απάντηση.

Ο σπουδαστής, που θα συναντήσει αύριο ατομικές συμβάσεις εργασίας, που το πτυχίο του θα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένο από το δικαίωμα στη δουλειά, που θα είναι καταδικασμένος στη διά βίου περιπλάνηση, που σήμερα ακριβοπληρώνει την Παιδεία, δεν μπορεί να μένει αμέτοχος μπροστά στις εξελίξεις, μπροστά στον οδοστρωτήρα των μέτρων.

Χρειάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Στο «μαύρο» Μάη των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η συμμαχία του κεφαλαίου, πρέπει να αντιτάξει έναν αγωνιστικό Μάη που θα ξεκαθαρίζει ότι δε νομιμοποιεί τα μέτρα.

Η αποχή είναι επιλογή που βολεύει την κυρίαρχη πολιτική. Πρέπει να θυμηθεί ο σπουδαστής τι βγήκε από την περσινή αποχή από τις εκλογές. Ωφελημένα ήταν τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι εκπρόσωποί τους στις σχολές ΠΑΣΠ, ΔΑΠ. Με την αποχή δεν άλλαξε τίποτα.

Σήμερα χρειάζεται δράση, μέσα και έξω από τις σχολές. Πρέπει οι σπουδαστές, ιδιαίτερα αυτοί που προέρχονται από εργατικές λαϊκές οικογένειες, να δώσουν το δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στο πλευρό του φυσικού τους συμμάχου, στο πλευρό του ΠΑΜΕ, να δώσουν τη μάχη της απεργίας στις 5 Μάη. Και στις 19 Μάη να αξιοποιήσουν την κάλπη για να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης, να ισχυροποιήσουν τη δύναμη που έχει μπει μπροστά στην υπόθεση της οργάνωσης της πάλης, το ΜΑΣ, να ψηφίσουν Πανσπουδαστική ΚΣ.

Μαύρο στους εκπροσώπους του κεφαλαίου στις σχολές

Στη ΣΔΟ Πειραιά, στέλεχος της ΔΑΠ ισχυρίστηκε ότι «οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ φταίνε που κλείνουν οι επιχειρήσεις και πάνε σε άλλες χώρες!» και ότι «το 60% των σπουδαστών όντως δουλεύει, και οι απεργίες δεν το βοηθούν, γιατί αναγκάζεται ο εργοδότης να κάνει απολύσεις».

Καμιά εντύπωση δεν πρέπει να κάνουν αυτά τα επιχειρήματα. Η ΔΑΠ, όσο και αν προσπαθεί να αμπαλάρει τη γραμμή της με πάρτι, σημειώσεις κ.λπ., υπερασπίζεται τη γραμμή του κεφαλαίου. Λέει καθαρά ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κινητοποιούνται, πρέπει να δέχονται αδιαμαρτύρητα το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους. Ακόμα και στις απολύσεις παίρνει καθαρά το μέρος του εργοδότη. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κανένα ΔΣ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπέγραψε κανένα κείμενο συμπαράστασης σε απολυμένους, λόγω συνδικαλιστικής δράσης, σπουδαστές.

Είναι ξεκάθαρη η πλευρά που επιλέγει να στηρίξει η ΔΑΠ, είναι αυτή του κεφαλαίου. Οι φοιτητές, που είναι γόνοι εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλοδικηγόρων, μεγαλομηχανικών ας στηρίξουν ΔΑΠ ή και την άλλη παράταξη του κεφαλαίου, την ΠΑΣΠ. Αυτοί, όμως, που θα δουλεύουν ως μισθωτοί επιστήμονες ή ως εργατοϋπάλληλοι έχουν τη δική τους επιλογή, το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ