Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Μεταρρύθμιση στα μέτρα του κεφαλαίου

Εκδήλωση της ΝΕ για το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης

Αντιλαϊκό «οδοστρωτήρα», «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου χαρακτήρισε το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» ο Χρ. Τέγος, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Ο Χρ. Τέγος υπογράμμισε ότι ο «Καλλικράτης» δημιουργεί νέες επενδυτικές δυνατότητες για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην κατεύθυνση της αύξησης της κερδοφορίας τους. Τόνισε δε πως μεγάλοι δήμοι - μεγάλες περιφέρειες σημαίνουν μεγάλες αγορές, στις οποίες τα οικονομικά συμφέροντα μπορούν να αναπτύξουν ακόμα μεγαλύτερες και κερδοφόρες δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ευαίσθητοι τομείς κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, κατακερματίζονται, χάνουν τον ενιαίο χαρακτήρα τους, η ποιότητά τους υποβαθμίζεται και βασικό κριτήριο αποτελεί η οικονομική δυνατότητα κάθε δήμου να ασκήσει την αρμοδιότητα. Ακόμα, καταργούνται οι δημοτικές επιχειρήσεις και συγχωνεύονται φορείς, γεγονός που αντικειμενικά θα οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους, ενώ υπό απειλή βρίσκονται και οι μόνιμοι, ιδιαίτερα όσοι εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς θα μεταφερθούν στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν και θα εργάζονται σε προσωποπαγείς θέσεις.

Επίσης, τόνισε ότι με τον «Καλλικράτη» η κυβέρνηση, εμμέσως πλην σαφώς, υποχρεώνει τους δήμους να γίνουν φοροκυνηγοί ή να ασκούν πίεση στους φορολογούμενους, ώστε οι τελευταίοι να αποδίδουν τους φόρους για να μπαίνουν στα δημοτικά ταμεία περισσότερα χρήματα.

Ο Χρ. Τέγος επισήμανε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τη ριζική του αντίθεση στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση και είχε προειδοποιήσει πως μια πλευρά του αντιλαϊκού της χαρακτήρα θα είναι η αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και στο δημόσιο, η κατάργηση των εργατικών κατακτήσεών τους, η αύξηση της ανεργίας, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης, η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Σήμερα - είπε - αυτές οι πολιτικές εκτιμήσεις δικαιώνονται. Οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει να αντιδράσουν έγκαιρα απέναντι σε αυτή την προοπτική. Πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζεται οργάνωση, αντίσταση και αντεπίθεση. Ολοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα - κατέληξε - πρέπει να εναντιωθούν σ' αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ