Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ παλεύει στα ίσια!

Πληρωμένη απάντηση στους υπαινιγμούς του υπουργού Εργασίας έδωσε χτες ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος

Στο τέλος της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ, ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος είπε ότι το Κόμμα βάζει καθημερινά «τρικλοποδιές στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να σώσει τη χώρα». Από την πρώτη μέρα, είπε, που αναλάβαμε, έχουμε μια - κατά κυριολεξία - αντιπολίτευση πάρα πολύ σκληρής μορφής από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Είναι δικαίωμα, συνέχισε, του κάθε κόμματος να χαράσσει την πολιτική του, αλλά «υπάρχουν ορισμένα όρια». «Δεν μπορεί να προσπαθούμε να βρούμε χώρο για να δεχθεί το υπουργείο Εργασίας τους εκπροσώπους της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, επειδή έχουμε προβλήματα ή ακούμε απειλές ότι την τάδε ώρα που θα έρθουν οι τάδε εκεί, θα γίνει το δείνα γεγονός και δε θα επιτρέψει τη συνάντηση τελικά ή θα εκπέμψει ένα λάθος μήνυμα γι' αυτή τη χώρα», παραπονέθηκε ο υπουργός.

«Το ΚΚΕ δεν παλεύει με τρικλοποδιές», ήταν η άμεση απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος Θ. Παφίλης και ξεκαθάρισε: «Το ΚΚΕ παλεύει στα ίσια, βάζει το όνομά του, την υπογραφή του, λέει ευθαρσώς στον κόσμο και αναλαμβάνει και τις πολιτικές ευθύνες. Τις τρικλοποδιές να τις αναζητήσετε στην πολιτική σας. Εμείς το είπαμε από την πρώτη στιγμή και ζητήσαμε να κάνετε και εσείς το ίδιο και να αρνηθείτε βρώμικες μεθόδους που ακολουθούσατε παλαιότερα - δεν εννοώ προσωπικά, εννοώ σαν πολιτικός χώρος - απέναντι στο ΚΚΕ. Να μας παλέψετε ιδεολογικά για να κρίνει και ο κόσμος ποιος έχει δίκιο.

Η απάντησή μας είναι ότι θα ζητήσουμε από τον κόσμο πανστρατιά, να μπλοκάρει αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Δεν βρίζουμε κανέναν ποτέ προσωπικά και γνωρίζετε το ήθος μας αφού πολεμάμε πολιτικά, ιδεολογικά και έχουμε την απαίτηση να μας πολεμάνε έτσι και οι άλλοι, αφού δε φοβόμαστε την ιδεολογική αντιπαράθεση, έχουμε εμπιστοσύνη και στη θεωρία μας και στις δυνάμεις μας και πολύ περισσότερο στον κόσμο που θα βγει στο προσκήνιο αργά ή γρήγορα και θα βγει πολύ πιο δυνατά από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ